Slovan vyhral prestrelku vo Zvolene, Johnson hetrikom zariadil body pre Zámky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan vyhral prestrelku vo Zvolene, Johnson hetrikom zariadil body pre Zámky

Aktualizované
Slovan vyhral prestrelku vo Zvolene, Johnson hetrikom zariadil body pre Zámky
Slovan vyhral prestrelku vo Zvolene, Johnson hetrikom zariadil body pre ZámkyTASR
Hokejisti HC MIKRON Nové Zámky zvíťazili v nedeľňajšom zápase 19. kola Tipos extraligy nad HC Košice 6:2. Zaujímavé stretnutie sa hralo vo Zvolene, kde padlo jedenásť gólov a tešili sa hráči Slovana Bratislava.

HC MIKRON Nové Zámky - HC Košice 6:2 (3:0, 1:2, 1:0)

Góly: 3. Ligas (Hajnik), 15. Johnson (Farley, Jackson), 16. Johnson (Mamčics, Farley), 31. Farley (Jackson, Lee), 56. Johnson (Jackson, Lee), 57. Kozák (J. Mikúš) - 29. Slovák (Bartánus, Romančík), 37. Olsson (Jääskeläinen, Paršin)

Za triumfom vykročili úspešnou prvou tretinou, v ktorej sa dostali do vedenia 3:0. Útočník domácich Ben Johnson strelil premiérový hetrik v slovenskej extralige. Novozámčania získali tri body prvýkrát po štyroch zápasoch a upevnili si prvé miesto v tabuľke. Nad "oceliarmi" zvíťazili aj v druhom vzájomnom súboji sezóny (v prvom 5:2) a ukončili ich šesťzápasovú víťaznú sériu. Pre Košice to bola najvýraznejšia prehra v sezóne.

HKM Zvolen – HC Slovan Bratislava 4:7 (0:3, 4:1, 0:3)

Góly: 27. Šiška (Hecl, Zuzin), 31. Huntebrinker (Sideroff), 36. Stupka (Hain, Šiška), 36. Marcinek (Viedenský, Zuzin) – 3. Harris (Gachulinec), 10. Gennaro (Minárik), 12. Haščák (Pecararo, Gachulinec), 33. Petriska (Takáč, Gachulinec), 43. Kytnár, 51. Pecararo (Harris), 60. Takáč (Harris, Pecararo)

Zvolenčania prišli o deväťzápasovú sériu na domácom ľade bez prehry. Pod Pustým hradom sa hral kvalitný a útočný hokej. Do vedenia išli v oslabení hostia únikom Harrisa. Domáci nevyužili ani početnú výhodu o dvoch hráčov a pykali. Presilovku na opačnej strane využil Slovan vďaka gólu Gennara z kruhu. V dvanástej minúte vyhnal zo zvolenskej bránky Patersona pohotovou strelou z ľavej strany Haščák.

Medzi žrde išiel Trenčan, ktorý vychytal zoči-voči Pecarara. Na začiatku druhej tretiny nevyužil trestné strieľanie Haščák a domáci trestali. V presilovke o dvoch hráčov tvrdo vypálil z kruhu Šiška. Na 2:3 znížil Huntebrinker z medzikružia, ale Bratislavčania odpovedali premiérovým extraligovým gólom Petrisku z dorážky. Rovnako z dorážky sa na druhej strane presadil Stupka a na 4:4 vyrovnal o 44 sekúnd spomedzi kruhov voľný Marcinek.

Na začiatku tretej tretiny rozhodcovia neposúdili zákrok hostí na Sládka ako nedovolený a z protiútoku zakončil efektne Kytnár – 4:5. Zvolen sa snažil vyrovnať, ale po chybe sa dostal do úniku Pecararo a bolo 4:6.

Zdramatizovať ešte mohli duel Sideroff, ktorý nepremenil trestné strieľanie, a Viedenský, ten trafil do žŕdky. Napokon 37 sekúnd pred koncom stanovil konečný stav na 4:7 do prázdnej bránky Takáč.

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Dukla Trenčín 3:2 pp (2:0, 0:0, 0:2 - 1:0)

Góly: 10. Paločko (Buc, Žitný), 11. Buc (Glazkov, Štajnoch), 63. Osburn (Zabusovs) - 54. Čacho (Sloboda), 60. Thelin (Valach)

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili nad HK Dukla Trenčín 3:2 po predĺžení. Gólmi Matúša Paločka a Dávida Buca viedli 2:0, no hostia dokázali vyrovnať, keď skórovali Viliam Čacho a Joakim Thelin, ktorý gólom osem sekúnd pred koncom riadneho hracieho času poslal duel do predĺženia. Obranca Zach Osburn v ňom rozhodol o desiatom víťazstve Michalovčanov v sezóne.

HK Poprad - HK GROTTO Spišská Nová Ves 3:6 (1:0, 1:3, 1:3)

Góly: 3. Valigura (Mlynarovič), 22. Záborský (Mlynarovič, Meliško), 59. Paločko – 24. Majdan (Verbeek, Kerbashian), 35. Salituro (Majdan, Groch), 37. Nellis (Ordzovenský, Vartovník), 43. Rapáč (Majdan), 51. Salituro (Verbeek), 57. Majdan (Nellis)

Hosťujúci útočníci Juraj Majdan a Dante Salituro strelili po dva góly. Spišská Nová Ves sa vďaka triumfu posunula v tabuľka na štvrté miesto. "Kamzíci" prehrali pod vedením trénera Petra Mikulu prvý zápas v riadnom hracom čase a zostali na 7. priečke.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC ´05 Banská Bystrica 4:5 (1:1, 2:1, 1:3)

Góly: 18. Kriška (Djakov, Handlovský), 24. Karsums (Kuru, Uhrík), 36. Ventelä (Kriška, Michalík), 59. Kriška (Ventelä, Karsums) - 10. Jendek (Holenda, Výhonský), 32. Kabáč (Gabor, Bíreš), 51. Troock (Tamáši, Luža), 54. Ďatelinka (Tamáši, Gašpar), 55. Výhonský (Bíreš, Jendek)

Hokejisti HC ´05 Banská Bystrica zvíťazili na ľade MHk 32 Liptovský Mikuláš. O triumfe rozhodli v tretej tretine, v ktorej strelili od 51. do 55. minúty tri góly a odskočili na 3:5. Pre Banskú Bystricu to bolo v dôležitom zápase tímov zo spodku tabuľky víťazstvo po dvoch prehrách. Na konte majú 22 bodov, Liptáci o dva menej a sú na predposlednom 11. mieste s trojbodovým náskokom pred Prešovom.