Slovan vymenil Nové Zámky na čele tabuľky, Poprad nedal šancu Banskej Bystrici

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan vymenil Nové Zámky na čele tabuľky, Poprad nedal šancu Banskej Bystrici
Na snímke radosť hráčov Košíc po treťom góle.
Na snímke radosť hráčov Košíc po treťom góle.TASR
Hokejisti HK Nitra podľahli v 21. kole Tipos extraligy na domácom ľade Dukle Trenčín. Nedeľný program priniesol zmenu na čele tabuľky, kde po výhre na Liptove nahradil Slovan Bratislava doterajšieho lídra z Nových Zámkov, ktoré podľahli doma Michalovciam.

HK Nitra – HK Dukla Trenčín 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Góly: 18. Guman (Baláž, Švarný), 33. Čederle (Erkamps, Bodák), 51. Tvrdoň (Čederle, Duke) – 4. Tourigny (Sojčík), 15. Petráš (Sojčík), 31. Valach (Sojčík, Hlaváč), 50. Thelin (Pietroniro)

K výhre hostí prispel tromi bodmi Peter Sojčík. "Corgoni" prehrali už piatykrát v rade a sú v spodných poschodiach tabuľky. Trenčania si v druhej tretine vypracovali dvojgólové vedenie zásluhou Tourigneho a Petráša.

Ešte do prestávky strelil kontaktný gól Guman. V polovici zápasu mohol vyrovnať na 2:2 Lacka, ktorý v situácii dvoch proti jednému zaváhal. Naopak, na opačnej strane ukážkovo zrealizoval prečíslenie Valach a hostia viedli o dva góly.

V 33. minúte dokázal tečovať nastrelený puk Čederle a "corgoni" znížili na 2:3. V 50. minúte strelil víťazný gól zápasu Thelin a presný zásah Tvrdoňa už iba upravil konečný stav na 3:4.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Slovan Bratislava 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 53. Handlovský (Djakov, Walega) – 31. Mackenzie (Golian, Haščák), 44. Fominych (Golian, Kytnár)

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili na ľade Liptovského Mikuláša. Po bezgólovej prvej tretine sa dostal Slovan do vedenia v 31. minúte zásluhou Matta MacKenzieho. Ten zaznamenal tretí gól v tejto sezóne. V záverečnom dejstve pridal ďalší presný zásah hostí Daniil Fominych a Liptáci dokázali už len znížiť zásluhou Lukáša Handlovského. V tabuľke figurujú na desiatom mieste.

HC Nové Zámky - HK Dukla INGEMA Michalovce 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Góly: 8. Jackson (Johnson, Lee) – 17. Szypula (Okoličány), 51. Lapšanský (Pavlovs, Štajnoch), 58. Zabusovs (Paločko)

Domáci opustili čelo tabuľky - zosadil ich Slovan. Úvodný gól vsietili domáci zásluhou Robbyho Jacksona. Na jeho presný zásah odpovedal ešte pred prestávkou Ethan Szypula a hostí poslal v 51. minúte do vedenia Adam Lapšanský. Na konečných 3:1 upravil krátko pred koncom Patriks Zabusovs. Michalovce poskočili na piate miesto tabuľky.

HK Poprad - HC 05 Banská Bystrica 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Góly: 11. Bubela (Vainio, Kotvan), 27. Razgals (Skokan, Kotvan), 34. Vainio (Kotvan, Svitana), 42. Záborský, 60. Juhola (Valigura)

Brankár Roman Rychlík si pripísal prvé čisté konto v extralige a aj v domácom drese. Lotyšský útočník Frenks Razgals zaznamenal v druhom zápase za "kamzíkov" svoj prvý gól.

Popradčania triumfovali po dvoch prehrách, no zostali na siedmom mieste v tabuľke. Kanadský tréner Doug Shedden nepriviedol Banskú Bystricu k víťazstvu ani v druhom zápase na striedačke a preto jeho tímu patrí deviata priečka.

HC Košice - HK GROTTO Spišská Nová Ves 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Góly: 8. Leskinen (Šedivý, Romančík), 20. Jääskeläinen (Leskinen, Chovan), 44. Jokeľ (Havrila), 60. Leskinen (Campbell) - 46. Vandas (Ulander)

K víťazstvu zamierili Košice po úspešnej prvej tretine, ktorú vyhrali 2:0. Za domácich sa dvakrát presadil Ville Leskinen, po jednom góle pridali Joona Jääskeläinen a Oliver Jokeľ. Jediný gól hostí strelil v 46. minúte Michael Vandas.

Košičania potvrdili úspešnú bilanciu na vlastnom ľade, keď zvíťazili v ôsmich domácich dueloch za sebou. Po 21. kole im patrí priebežná štvrtá priečka so ziskom 36 bodov o skóre pred Michalovcami. Hráči Spišskej Novej Vsi nenadviazali na dve víťazstvá a s 34 bodmi sú na šiestom mieste.

HKM Zvolen – HC MV Transport Prešov 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Góly: 7. Mudrák (Huntebrinker, Šiška), 10. Jedlička (Langkow), 38. Stupka (Huntebrinker, Hanna), 47. Stupka (Hanna, Šiška) – 3. Šimun (Gerlach), 29. Campagna (Šimun), 51. Gerlach (Nauš, Ľalík)

Celok z východu republiky sa neodlepil z poslednej priečky. Úvod duelu vyšiel lepšie hosťom. V tretej minúte využili presilovku, keď sa z dorážky presadil Šimun. Domáci rýchlo otočili na 2:1.

V druhej tretine sa Prešovčanom podarilo vyrovnať v hre štyroch proti štyrom, Zvolenčania i na tento zásah odpovedali ešte do prestávky Stupkom, ktorý zakončoval pomedzi betóny Rabčana – 3:2.

V tretej tretine domácu dominanciu podčiarkol ďalším gólom Stupka. Gerlach síce ešte znížil, no hostia v závere nevyužili dve presilovky a ani hru v šiestich proti štyrom.