Slovenky na Pohár Billie-Jean Kingovej so Schmiedlovou i mladou Jamrichovou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenky na Pohár Billie-Jean Kingovej so Schmiedlovou i mladou Jamrichovou
Schmiedlová bude oporou Slovenska v Glasgowe.
Schmiedlová bude oporou Slovenska v Glasgowe.Profimedia
Pätica slovenských tenistiek Anna Karolína Schmiedlová (28), Viktória Kužmová (24), Rebecca Šramková (25), Tereza Mihalíková (24), Renáta Jamrichová (15) figuruje v nominácii na finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej v Glasgowe.

Slovenky nastúpia v úvodnom zápase 8. novembra o 11.00 SEČ proti Austrálii. O deň neskôr v rovnakom čase ich v druhom dueli B-skupiny čaká Belgicko.

Do semifinále postúpia víťazi štyroch trojčlenných skupín. Slovenský kapitán Matej Lipták nominoval aj talentovanú 15-ročnú Jamrichovú - zlatú medailistku z tohtoročného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici.

Jamrichová sa minulý týždeň na turnaji EMPIRE Women’s Indoor v Trnave hneď pri svojom prvom seniorskom štarte dostala do štvrťfinále, za čo získala 15 bodov do svetového rebríčka WTA.

Slovenská reprezentácia mali v kvalifikácii Pohára Billie-Jean Kingovej voľný žreb. Austrália, ktorá mala byť ich pôvodný súper, totiž postúpila po suspendácii Ruska a Bieloruska priamo do finálovej skupiny.

Vlani v Prahe slovenskému tímu tesne ušiel postup medzi elitné kvarteto. Po prehre 1:2 so Španielskom a víťazstve 2:1 nad USA obsadil v tabuľke druhé miesto za Američankami. Tie išli do semifinále vďaka lepšiemu pomeru setov.