Slovenky porazili Belgičanky a živia semifinálovú nádej na PBJK

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenky porazili Belgičanky a živia semifinálovú nádej na PBJK

Druhé vystúpenie bolo vydarené.
Druhé vystúpenie bolo vydarené.TASR
Slovenské tenistky si na finálovom turnaji Pohára Billie-Jean Kingovej v Glasgowe pripísali na konto prvé víťazstvo. V druhom dueli skupiny B vedú nad Belgickom 2:0 a živia šance na postup do semifinále.

O úvodný bod sa postarala Viktória Kužmová, ktorá zdolala Ysaline Bonaventureovú. Dôležité chvíle zvládla najmä v druhom sete, keď odvrátila štyri setbaly.

"Dnes rozhodli maličkosti. Snažila som sa ísť do toho a hrať agresívne. Pri setbaloch súperky v druhom dejstve ma podržal servis, ktorý bol dnes mojou veľkou zbraňou. Som rada, že som zvládla tajbrejk a vyhrala v dvoch setoch."

"V tíme je rovnako ako vlani v Prahe skvelá atmosféra, aj vďaka nej dokážem odohrať v jednotlivých zápasoch dvojhru aj štvorhru," uviedla Kužmová v pozápasovom interview.

O rozhodujúci bod sa postarala Anna Karolína Schmiedlová, ktorá v súboji tímových jednotiek zdolala Marynu Zanevskú. Slovenka hneď v úvodnom geme stratila podanie. Bleskovo však kontrovala rebrejkom a v ďalších minútach mala navrch.

Vďaka brejku v šiestom geme si vybudovala náskok 5:2 a v ôsmej hre mala pri podaní Zanevskej k dispozícii setbal. Rodáčka z ukrajinskej Odesy ho však odvrátila, v desiatom geme aj druhý a napokon otočila nepriaznivý vývoj setu. Za stavu 5:5 zobrala Schmiedlovej servis a v ďalšom geme premenila po 76 minútach tretí setbal.

Slovenská reprezentantka sa rýchlo zmobilizovala a v druhom sete na dvorci dominovala. Mala 75-percentnú úspešnosť prvého podania a Zanevskú nepustila ani k jedinému brejkbalu. Na začiatku tretieho dejstva Schmiedlová prišla o servis, no následne získala štyri gemy za sebou a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:3 využila hneď prvý mečbal.

finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej:

B-skupina:

SLOVENSKO - Belgicko 2:0 po dvojhrách

Viktória Kužmová - Ysaline Bonaventureová 6:2, 7:6 (7)

Anna Karolína Schmiedlová - Maryna Zanevská 5:7, 6:2, 6:3