Slovenská légia sa rozrastá na číslo osem. Buček hráčom Třinca

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenská légia sa rozrastá na číslo osem. Buček hráčom Třinca
Buček v drese svojho nového zamestnávateľa.
Buček v drese svojho nového zamestnávateľa.Profimedia
Slovenský hokejista Samuel Buček (23) bude v hráčskej kariére pokračovať v českej extralige.

Dvadsaťtriročný útočník sa po ukončení spolupráce s ruským Neftechimikom Nižnekamsk dohodol na zmluve s HC Oceláři Třinec.

“Je to obrovská výzva, v ktorej chcem a musím uspieť,” povedal Buček.

Stal sa už ôsmym slovenským legionárom v Třinci. Dres "oceliarov" obliekajú od začiatku sezóny jeho krajania Martin Marinčin, Marko Daňo, Vladimír Dravecký, Patrik Hrehorčák, Libor Hudáček, Tomáš Marcinko a Miloš Roman.

Nižnekamsk nebol spokojný s jeho výkonmi v KHL a rozviazal s ním ročný kontrakt už po ôsmich stretnutiach základnej časti.

"Urobil som chybu. Veril som tomu, že dostanem dosť priestoru, aby som sa po zranení dostal späť do formy a bol užitočný. To sa nestalo," ozrejmil účinkovanie v KHL Buček.

V auguste uprednostnil pôsobenie v Rusku pred zámorským tímom Coachella Valley Firebirds, farmou klubu NHL Seattle Kraken.

Buček hájil v predchádzajúcom ročníku farby Nitry. Bol najproduktívnejším hráčom základnej časti i najužitočnejším hokejistom play-off Tipos extraligy.

“Má veľký potenciál byť bodovým hráčom. Po dlhých rozhovoroch so Samuelom vieme, že je motivovaný a ochotný na sebe pracovať, podriadiť sa potrebám mužstva. To bolo rozhodujúce,” vysvetlil príchod Slováka tréner Třinca Zdeněk Moták.