Slovenskí hádzanári prehrali finále Karpatského pohára proti Egyptu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenskí hádzanári prehrali finále Karpatského pohára proti Egyptu

Slovenskí hádzanári prehrali finále Karpatského pohára proti Egyptu
Slovenskí hádzanári prehrali finále Karpatského pohára proti EgyptuTASR
Slovenskí hádzanári prehrali vo štvrtkovom finále Karpatského pohára s Egyptom 29:33 a na turnaji v rumunskej Oradei obsadili konečné druhé miesto.

Egypt - Slovensko 33:29 (17:16)

Zverenci trénera Fernanda Guricha predtým v semifinálovom zápase zdolali Rumunsko 31:30. Na 3. mieste skončili domáci Rumuni po víťazstve nad Alžírskom 33:25.

Slovenskí reprezentanti absolvujú ďalšie reprezentačné akcie už v úvode roka 2023. V Trnave nastúpia proti Čile a následne ich čakajú dva súboje s Českom.

Fernando Gurich, tréner SR: "Gratulujem Egyptu, ktorý bol dnes lepší od začiatku do konca. Nám v oboch polčasoch dlhšie trvalo, kým sme sa dostali do tempa. V úvode sme sa dopúšťali ľahkých chýb v útoku, Egypťanom sme darovali lopty a oni mohli dávať jednoduché góly. Potom sme sa vrátili do zápasu, keďže nám lepšie fungovala obrana a naša hra bola plynulejšia. Hoci mal prvý polčas v našom podaní rôzne tváre, zvládli sme ho celkom dobre. Po prestávke nám nevyšla prvá desaťminútovka, strácali sme lopty, Egypťania hru zrýchlili a zlomili duel vo svoj prospech. Potom sme sa síce zlepšili, ale stále sme mali problémy v strede obrany."

Zápasové hodnotenie ponúkol aj Marek Hniďák. "Myslím si, že prvý polčas bol z našej strany celkom fajn. V druhom polčase tempo trochu opadlo. Egypťania si držali náskok. Snažili sme sa dotiahnuť, ale už nám na to nestačili sily. Pokiaľ ide o celý turnaj, tak sme podali dva solídne výkony a nemáme sa za čo hanbiť. Stále máme čo zlepšovať, ale na turnaji sme ukázali nejaké pozitíva," vyjadrila sa slovenská spojka.