Preview MS v snookri 2023: Najlepší hráči, kompletný program a kde ich sledovať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Preview MS v snookri 2023: Najlepší hráči, kompletný program a kde ich sledovať

Ronnie O'Sullivan vo finále majstrovstiev sveta v snookri 2022.
Ronnie O'Sullivan vo finále majstrovstiev sveta v snookri 2022.AFP
Ronnie O'Sullivan (47) bude od 15. apríla 2023 v Divadle Crucible v Sheffielde obhajovať titul majstra sveta v snookri, ale kto ďalší je v hre? Prinášame vám všetko, čo potrebujete vedieť o turnaji, na ktorom najlepší svetoví hráči bojujú o najväčšiu slávu v tomto športe.

Kto sa zúčastní majstrovstviev sveta v snookri 2023?

O'Sullivan je v súčasnosti svetovou jednotkou. Ak chce Angličan obhájiť svoju korunu, čelí silnej konkurencii Walesana Marka Williamsa, Severného Íra Marka Allena, Angličana Marka Selbyho a Škóta Johna Higginsa.

Judd Trump vyhral turnaj v roku 2019 a hoci vlani s "The Rocket" prehral, očakáva sa, že svetová päťka bude opäť bojovať o celkový triumf. Spomínaní hráči patria medzi šestnástku najlepších, ktorá si už rezervovala miesto na turnaji a bude nasadená pri žrebovaní.

K vymenovaným sa pridajú Neil Robertson, Shaun Murphy, Kyren Wilson, Luca Brecel, Ali Carter, Jack Lisowski, Robert Milkins, Stuart Bingham, Gary Wilson a Ding Junhui.

Kde a kedy sa uskutočnia majstrovstvá sveta v snookri v roku 2023?

Majstrovstvá sveta v snookri 2023 sa uskutočnia od 15. apríla do 1. mája 2023 v Divadle Crucible v Sheffielde v Spojenom kráľovstve.

Tento rok to bude už 47. ročník v poradí, ktorý sa bude konať v Crucible - na tomto mieste sa turnaj hrá každoročne od roku 1977. Mestská rada Sheffieldu potvrdila, že tam podujatie zostane minimálne do roku 2027.

Kto získal najviac titulov majstra sveta?

Ronnie O'Sullivan sa chce stať najúspešnejším hráčom v histórii turnaja. Potrebuje na to ešte jedno víťazstvo, aby predbehol Stephena Hendryho so siedmimi titulmi majstra sveta.

Rozpis majstrovstiev sveta v snookri na rok 2023

Rozpis turnaja ešte nebol oznámený, ale všetky najnovšie snookrové správy môžete sledovať priamo na Flashscore a prostredníctvom webovej stránky The Race to the Crucible.

Ako sledovať majstrovstvá sveta v snookri 2023 naživo?

Turnaj sa bude vysielať naživo na BBC iPlayer v Spojenom kráľovstve. Očakáva sa, že ho bude sledovať takmer 500 miliónov ľudí na celom svete.

Slovenský fanúšik si môže súboje najlepších vychutnať prostredníctvom kanálu Eurosport.