Som zdeptaný rovnako ako tím, ťažko sa s tým zmierim, povedal Kane

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Som zdeptaný rovnako ako tím, ťažko sa s tým zmierim, povedal Kane

Okamžite po zápase utešoval smutného Kanea tréner Southgate.
Okamžite po zápase utešoval smutného Kanea tréner Southgate.Profimedia
Kapitán Harry Kane (29) zobral zodpovednosť na seba za vyradenie Albionu v sobotnom štvrťfinále majstrovstiev sveta s Francúzskom. Prvou penaltou vyrovnal skóre, druhú nepremenil a úradujúci vicemajstri Európy prehrali 1:2. Útočník

Útočník Tottenhamu po záverečnom hvizde priznal, že koniec v Katare ho bude bolieť ešte dlho."Postavím sa tomu čelom. Samozrejme, teraz to bolí a bude to bolieť ešte dlho. Je to ale súčasť funkcie kapitána. Ťažko sa s tým zmierim. Som zdeptaný rovnako ako tím. Veľmi sme verili, že môžeme na tomto šampionáte dosiahnuť niečo výnimočné, no rozhodol malý detail, za ktorý ako kapitán preberám zodpovednosť," citovali Kanea médiá.

Obhajca titulu majstra sveta viedol od 17. minúty gólom Auréliena Tchouaméniho. Deväť minút po zmene strán vyrovnal z penalty Kane. Vďaka 53. gólu vyrovnal najlepšieho strelca anglickej reprezentácie Waynea Rooneyho. V 78. minúte ale na druhej strane rovnako 53. zásahom v národnom tíme rozhodol o osude duelu Olivier Giroud.

Budúcnosť tímu je dobrá 

"Vždy som pripravený, keď mám v stretnutí kopať jeden či dva pokutové kopy. Zakaždým viem, čo chcem urobiť. Prvá bola skvelá. Pri druhej som nekopol do lopty podľa predstáv," prehlásil 29-ročný kanonier. "Musím sa s tým naučiť žiť a prijať to. Všetci môžeme byť na seba hrdí. Čo sa týka budúcnosti, mužstvo je na tom veľmi dobre," dodala najväčšia hviezda Tottenhamu.

Po zápase sa ho zastal tiež hlavný tréner Gareth Southgate"Vyhrávame a prehrávame ako celok. Nechali sme súpera dvakrát skórovať a nepremenili sme niekoľko šancí. Kane hrá za národný tím dlho neuveriteľne. V podobných situáciách je veľmi spoľahlivý. Bez jeho gólov by sme tu ani neboli," uzavrel anglický kormidelník.