Španieli v zápase s Kostarikou ohúrili celý svet. Gavi: Vydávam zo seba to najlepšie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Španieli v zápase s Kostarikou ohúrili celý svet. Gavi: Vydávam zo seba to najlepšie

Gavi v stredu prepísal históriu.
Gavi v stredu prepísal históriu.Profimedia
Futbalisti Španielska triumfovali vo svojom prvom zápase na 22. majstrovstvách sveta. V stredajšom stretnutí E-skupiny v katarskej Dauhe potvrdili úlohu favoritov a po dominantnom výkone rozstrieľali Kostariku 7:0. Dva góly strelil Ferran Torres, po jednom pridali Dani Olmo, Marco Asensio, Gavi, Carlos Soler a Álvaro Morata.

Gavi sa vo veku 18 rokov a 110 dní stal najmladším strelcom Španielov v histórii šampionátu. Futbalisti "La Roja" dosiahli svoje najväčšie víťazstvo na pôde MS, keď prekonali víťazstvo 6:1 nad Bulharskom z roku 1998.

Španielsko na predchádzajúcom šampionáte v Rusku vypadlo v osemfinále po jedenástkovom rozstrele s domácim tímom. Majstri sveta z roku 2010 však začali v Katare vysokým triumfom a sú na čele tabuľky o skóre pred Japonskom, ktoré prekvapivo zdolalo Nemcov 2:1.

Heat mapa Gaviho proti Kostarike.
Heat mapa Gaviho proti Kostarike.StatsPerform/Profimedia

"Nikdy som si to nevedel predstaviť. Viem, že som najmladší hráč v tíme, ale každého rešpektujem. Na ihrisku to je však iné a vydávam zo seba to najlepšie, čo vo mne je," rozplýval sa po zápase šťastný Gavi.

"Prišiel som sem s cieľom užiť si to bez ohľadu na to, ako sa to skončí. Očividne som bližšie k tomu, aby to boli moje posledné MS," dodal veterán Sergio Busquets.

Tréner Kostariky Luis Fernando Suárez hodnotil zápas s triezvou hlavou. "Neudržali sme sa na lopte tak, ako sme to mali v pláne. Mali sme problém zaznamenať tri alebo štyri úspešné prihrávky za sebou."

Priebežná tabuľka E-skupiny.
Priebežná tabuľka E-skupiny.Flashscore