Spišiaci porazili Banskú Bystricu dvojgólovým rozdielom, víťazne aj Zvolen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spišiaci porazili Banskú Bystricu dvojgólovým rozdielom, víťazne aj Zvolen

Aktualizované
Bystričania vonku nezvládli dôležitý zápas.
Bystričania vonku nezvládli dôležitý zápas.Profimedia
Hokejisti Spišskej Novej Vsi zvíťazili vo štvrtom štvrťfinálovom stretnutí play-off Tipos Extraligy nad Banskou Bystricou 2:0. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy tak vyrovnali stav na 2:2. Piaty duel je na programe už vo štvrtok 23. marca v Banskej Bystrici. Uspeli aj hráči Zvolena, ktorí zdolali Nové Zámky 4:2.

HK GROTTO Spišská Nová Ves – HC '05 Banská Bystrica 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Góly: 22. Verbeek (La Porte), 35. Kerbashian (Rapáč, La Porte). Rozhodovali: Snášel, Štefik - D. Konc ml., Gegáň, vylúčení: 2:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2470 divákov

Domáci boli v úvodnom dejstve strelecky aktívnejší, avšak brankára Sedláčka z pätnástich pokusov neprekonali ani raz. Skóre zápasu otvoril na začiatku prostrednej časti Verbeek, ku ktorému sa v 35. minúte pridal ďalší legionár Kerbashian a Spišiaci išli do dvojgólového vedenia. V ďalšom priebehu hry si domáci zodpovedne plnili defenzívne povinnosti a štvrtý duel zvládli s čistým kontom.

HC MIKRON Nové Zámky - HKM Zvolen 2:4 (2:1, 0:3, 0:0)

Góly: 4. T. Mikúš (J. Mikúš, Mamčics), 13. Faith (Lee, J. Mikúš) - 5. Bondra (Viedenský, Zuzin), 26. Zuzin (Viedenský, Hecl), 30. Marcinek (Csányi, Šiška), 40. Hecl (Sideroff). Rozhodovali: Hronský, Baluška - Klejna, Jurčiak, vylúčení: 2:2, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2112 divákov

/stav série: 1:3/

Domáci zvládli lepšie úvodnú tretinu, ktorú vyhrali po góloch Tomáša Mikúša a Romana Faitha 2:1. Zvolenčania však dokázali v prostrednej časti zabrať a zásluhou zvýšenej aktivity tretinu jasne ovládli. Strelili v nej tri góly, keď sa presadili Zuzin, Marcinek a Hecl.

V treťom dejstve Zvolen kontroloval hru, k čomu mu pomohla aj 6 a pol minútová pasáž bez prerušenia hry, ktorá domácim výrazne ubrala sily. Ani v hre bez brankára už Novozámčania zápas nedokázali zdramatizovať.