Švajčiarsko zdolalo v zápase plnom emócií Srbsko a oslavuje postup

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Švajčiarsko zdolalo v zápase plnom emócií Srbsko a oslavuje postup
Aktualizované
Švajčiarsko zdolalo v zápase plnom emócií Srbsko a oslavuje postup
Švajčiarsko zdolalo v zápase plnom emócií Srbsko a oslavuje postupStatsPerform/Profimedia
Reprezentanti Švajčiarska zdolali v poslednom vystúpení G-skupiny Srbsko 3:2 a v osemfinále šampionátu v Katare si zmerajú sily s Portugalskom.

Srbsko - Švajčiarsko 2:3 (2:2)

Góly: 26. Mitrovič, 35. Vlahovič - 20. Shaqiri, 44. Embolo, 48. Freuler

Zostavy:

Srbsko: Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Maksimović, Lukić, Kostić - Tadić, Milinković-Savić - Mitrović

Švajčiarsko: Sommer - Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez - Xhaka, Freuler - Shaqiri, Sow, Vargas - Embolo

Švajčiari vleteli do zápasu ako veľká voda a už v prvých štyridsiatich sekundách mali dve veľké príležitosti. Zápas sa hral v rýchlom tempe a rozhodne sa bolo na čo pozerať. V 20. minúte obrana Srbov zaspala, Djibril Sow prihral dopredu a lopty sa zmocnil Xherdan Shaqiri, ktorého tečovaná strela z vnútra šestnástky skončila v sieti.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.StatsPerform

Švajčiarsko sa z vedenia dlho netešilo. Aleksandar Mitrovič strelil v 26. minúte vyrovnávajúci gól zo zdanlivo nemožnej pozície, keď si vyskočil na center a prudko ho poslal k pravej tyčke.

35. minúta priniesla nedorozumenie v švajčiarskej obrane. Odrazenú loptu získal Dušan Vlahovič a z vnútra pokutového územia prekonal gólmana strelou do pravého dolného rohu siete. Štvorgólový prvý polčas uzavrel presnou ranou v 44. minúte Embolo a vyrovnal tak na 2:2.

V 48. minúte ukázal Vargas dobrý prehľad a Freuler sa vďaka jeho prihrávke dostal k lopte. Zachoval pokoj vo vnútri pokutového územia a loptu napálil do siete. 

Po treťom góle sa Švajčiari rozhodli hrať defenzívnejšie, pretože Srbsko potrebovalo na postup streliť aspoň dva góly. Posledná pätnásťminútovka druhého dejstva sa niesla v duchu emócií a hromadných šarvátok, výsledok sa ale už nezmenil.