Štafetu v Anterselve ovládli Francúzky, Slovenky na 14. mieste

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štafetu v Anterselve ovládli Francúzky, Slovenky na 14. mieste
Julia Simonová oslavuje francúzsky triumf pri prechode cieľom.
Julia Simonová oslavuje francúzsky triumf pri prechode cieľom. Profimedia
Slovenské biatlonistky Paulína Bátovská Fialková (30), Mária Remeňová (22), Ivona Fialková (28), Zuzana Remeňová (22) obsadili v nedeľňajších pretekoch Svetového pohára v talianskej Anterselve 14. miesto v štafete na 4x6 km. Z víťazstva sa tešila reprezentácia Francúzska.

Tá nastúpila v zložení Lou Jeanmonotová, Anais Chevalierová-Bouchetová, Chloe Chevalierová a Julia Simonová.

Boli to záverečné štafetové preteky pred MS v Oberhofe. Francúzky predviedli suverénny výkon, ktorý predznamenala už Lou Jeanmonnotová vydarenou bežeckou časťou a jedinou chybou v stoji. Na odovzdávku prišla o osem sekúnd skôr než Švédka Perssonová.

Po prvej zo štyroch častí boli na treťom mieste Talianky. Francúzka Chevalierová-Bouchetová nadviazala na výkon krajanky, bežecky bola suverénna a nevykoľajil ju ani vietor na ležke. Vyprodukovala iba jeden mylný výstrel, v stojke bola stopercentná a odovzdala o 31 sekúnd skôr než Wiererová.

Chevalierová pokračovala vo francúzskej dominancii. Predviedla bezchybnú streľbu, no Švédka výbornou bežeckou časťou zmazala z francúzskeho náskoku 18 sekúnd. Líderka SP Julia Simonová štartovala s 13-sekundovým náskokom.

Švédka Elvira Öbergová zaostala v rýchlosti streľby, pričom obe biatlonistky boli stopercentné. Simonová si postupne vypracovala náskok, na záverečnej položke absolvovala dve dobíjania a napokon potvrdila suverenitu Francúzok.

Slovenky štartovali so sestrami Fialkovými a Remeňovými s cieľom držať sa čo najdlhšie a čo najvyššie. Bátovská Fialková sa po štarte dostala cez viacero súperiek do okolia piatej a šiestej priečke. Na ležke sa zdržala príliš dlho, potrebovala dva náhradné náboje a pád na 17. miesto znamenal aj stratu 35 sekúnd.

Mária Remeňová si odbehla prvé kolo so Švajčiarkou Elisou Gasparinovou. V ľahu spravila dve chyby a manko 1:16 znamenalo zosun na 16. pozíciu a stratu 2:14. Neskôr odovzdala na 15. mieste s odstupom 3:37.

Ivona Fialková zvládla ležku a s mankom 4:02 a bola štrnásta. Na stojke trafila z ôsmich nábojov iba tri terče a v trestnom kole ju predbehla francúzska štafeta. Výsledkom bola 14. priečka. Do cieľa napokon prišlo 11 tímov.

Štafeta žien 4x6 km:

1. Francúzsko (Lou Jeanmonotová, Anais Chevalierová-Bouchetová, Chloe Chevalierová, Julia Simonová) 1:07,21,3 (0+2),

2. Švédsko (Linn Perssonová, Anna Magnussonová, Hanna Öbergová, Elvira Öbergová) +45,2 s (0+8),

3. Nemecko (Vanessa Voigtová, Sophia Schneiderová, Janina Hettichová-Walzová, Hanna Kebingerová) +1:16,9 min. (0+10),

4. Taliansko +1:30,4 (1+6), 5. Rakúsko +1,56,1 (0+3), 6. Nórsko +2:35,4 (3+9),

...14. SLOVENSKO (Paulína Bátovská Fialková, Mária Remeňová, Ivona Fialková, Zuzana Remeňová) + 1 kolo (2+11)