Sté kariérne víťazstvo Alcaraza, Fritz mieri za obhajobou. Murray skončil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sté kariérne víťazstvo Alcaraza, Fritz mieri za obhajobou. Murray skončil

Sté kariérne víťazstvo Alcaraza, Fritz mieri za obhajobou. Murray skončil
Sté kariérne víťazstvo Alcaraza, Fritz mieri za obhajobou. Murray skončilProfimedia
Carlos Alcaraz (19) si na Masters 1000 v Indian Wells poradil s Holanďanom Tallonom Griespoorom (26) 7:6, 6:3 a v 132. zápase kariéry zaknihoval sté víťazstvo. Na túto métu dosiahol z 28. svetových jednotiek rýchlejšie iba John McEnroe (64), ktorý potreboval o súboj menej. Španiel usilujúci o návrat na post jednotky sa v osemfinále stretne s Britom Jackom Draperom (21).

Carlos Alcaraz sa po triumfe na minuloročnom US Open stal najmladšou svetovou jednotkou a teraz ešte stále ako teenager dosiahol na ďalší míľnik. Necelé dva mesiace pred 20. narodeninami si pripísal jubilejné sté víťazstvo a dostal sa do elitnej spoločnosti.

Španielsky mladík na to potreboval 132 zápasov. Spomínaného McEnroea síce neprekonal, ale za to Andreho Agassiho (135), Rafaela Nadala (137) či Matsa Wilandera s Jimmym Connorsom (138) áno.

"Na jubileum som pyšný a dúfam, že je to prvá stovka z mnohých ďalších. O tejto štatistike som vedel, ale myslel som si, že by som na ňu dosiahol až v prípadnom nasledujúcom kole," usmieval sa Alcaraz.

Jubilejný zápis prišiel v dueli s Tallonom Griekspoorom. Holandského outsidera porazil bez straty podania, keď odvracal iba dva brejkbaly. Naopak, sám jednu príležitosť na brejk využil v úvode druhej sady, keď sa ujal vedenia 3:0.

Prehľad zápasu Alcaraz - Griekspoor 7:6, 6:3

Alcaraz prišiel do Kalifornie po krátkej pauze zavinenej obnoveným zranením hamstringu. Vo februári po viac ako trojmesačnej absencii odohral dva antukové turnaje na juhoamerických kurtoch. V Buenos Aires triumfoval a v Rio de Janeiro prehral vo finále s Cameronom Norriem.

Španielsky tenista má na Indian Wells ako jediný šancu zosadiť z čela svetového rebríčka Novaka Djokoviča. Na prvé miesto sa vráti ale iba v prípade celkovej výhry. Ak by si chcel post jednotky udržať aj na začiatku antukovej jari, musel by obhájiť triumf na ďalšom podniku Masters v Miami.

Minuloročný semifinalista narazí v osemfinále na o dva roky staršieho Brita Jacka Drapera, ktorého na jeseň zdolal v troch setoch v Bazileji.

"Som pripravený. Takéto zápasy mám rád. Jack hrá naozaj dobre. Nedávno som proti nemu nastúpil v Bazileji a bolo to náročné. Musím predviesť svoj najlepší tenis, aby som som takého súpera porazil. Bude to pekný súboj pre divákov. Idem si ho užiť," povedal Alcaraz.

V britskom súboji generácii vyradil Draper v dvoch setoch 7:6, 6:2 o štrnásť rokov staršieho krajana Andyho Murrayho. Prvýkrát od 3. januára a sérii desiatich duelov v rade neuhral ani set.

Mladík Rune skončil na rakete Wawrinku

Švajčiar Stan Wawrinka zdolal svetovú osmičku Dána Holgera Runeho 6:2, 6:7, 7:5 a to aj napriek tomu, že za stavu 6:2, 5:3 nevyužil mečbal. Nenapodobnil tak prvé vzájomné stretnutie z vlaňajšej haly Bercy, kde proti prekvapivému neskoršiemu šampiónovi nepremenil tri mečbaly a súpera po zápase poučoval o slušnom správaní.

V osemfinále sa finalista z roku 2017 Wawrinka stretne opäť po mesiaci s Jannikom Sinnerom. Taliansky tenista si poradil s Francúzom Adrianom Mannarinom.

Svetová desiatka Félix Auger-Aliassime prešiel cez Argentínčana Francisca Cerúndola 7:5, 6:4. Na ceste za víťazstvom si v treťom geme rozsekol raketou bradu a priamo na kurte si ju musel nechať zašiť niekoľkými stehmi.

V prvom osemfinále na Indian Wells vyzve Kanaďan domáceho Tommyho Paula. Američan nezaváhal v súboji hráčov druhej dvadsiatky s Poliakom Hubertom Hurkaczom 4:6, 6:2, 6:4 a postupom vyrvonal svoje maximum z Kaliforne v roku 2017.

Rebríčková päťka Taylor Fritz v treťom kole domáceho Masters zmietol z kurtu argentínskeho antukára Sebastiána Báeza 6:1, 6:2 a pokračuje na ceste za obhajobou svojho najcennejšieho triumfu. V osemfinále si zmeria sily s Maďarom Mártonom Fucsovicsom, ktorý vyradil Slováka Molčana.