Studenič gólom a asistenciou potvrdil štatút najlepšieho Slováka v AHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Studenič gólom a asistenciou potvrdil štatút najlepšieho Slováka v AHL
Studeničova radosť po strelenom góle.
Studeničova radosť po strelenom góle. Texas Stars
Ako v NHL, tak aj v AHL sa hral v noci jediný duel. Nechýbala v ňom slovenská stopa v podobe útočníka Mariána Studeniča (24), ktorý si pripísal gól a asistenciu.

Texas Stars - Iowa Wild 5:4 pp

Studenič znižoval v 19. minúte za stavu 0:2, aby vzápätí hostia do prestávky odskočili späť na dvojgólové vedenie. Texas v druhom dejstve zabral, sériou troch zásahov meranie síl otočil. Dvadsaťštyriročný Slovák asistoval na vyrovnávajúci zásah Matěja Blümela, ktorý zhodne s Tannerom Kerom zaznamenali bilanciu 2+1.

Napriek všetkému Iowa stretnutie znovu "anulovala", keď aj ona mala na svojej strate autora dvoch trief do čierneho - Samuela Walkera.

Bol to ale Kero, ktorý v predĺžení už po tridsiatich sekundách rozhodol o triumfe domácich, ktorí si udržiavajú prvú pozíciu v Centrálnej divízii s 56 bodmi. Druhé Milwaukee má bodov 51, tretia Iowa 49, odohrala ale o súboj naviac.

Pre Studeniča išlo o 29. bod v prebiehajúcej sezóne AHL, keď sa presadil 14-krát a v 15 prípadoch asistoval. V štatistikách celkovej produktivity je na 70. mieste. Zo Slovákov je jasne najlepší, najbližšie mu kontruje "iba" 21-bodový Miloš Kelemen (10+11). Celkovo 15 asistencií má na konte aj obranca Samuel Kňažko.