Štvorbodový Seider, Crosby sa dotiahol na Selänneho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štvorbodový Seider, Crosby sa dotiahol na Selänneho
Crosbymu hokej stále chutí. Pens pomohol k obratu proti Vancouveru.
Crosbymu hokej stále chutí. Pens pomohol k obratu proti Vancouveru.Profimedia
Medzi hviezdy nočných zápasov zámorskej NHL sa zaradil nemecký obranca Moritz Seider (21), ktorý prispel štyrmi asistenciami k víťazstvu Detroitu nad Winnipegom (7:5). Svoj 1 457. bod v profilige zaznamenal kapitán Pittsburghu Sidney Crosby (35), čím vyrovnal Teemu Selänneho na 17. mieste historickej tabuľky.

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby sa v prvej tretine víťazného zápasu s Vancouverom (5:4) podieľal na obrate z 0:3. Kanadský center v 15. minúte znížil na 2:3, čím vyrovnal 1 457. bodom Teemu Selänneho na 17. mieste histórie. Crosby potreboval na dosiahnutie tejto méty 1 148 zápasov, teda o 303 duelov menej ako Fín.

Pred kanadským útočníkom je najbližšie z aktívnych hráčov Alexander Ovečkin, ktorý má o bod viac. Z neaktívnych hráčov je najbližším cieľom Crosbyho slovenský rodák Stan Mikita s 1467 bodmi.

Dvadsaťjedenročný Moritz Seider zaznamenal proti Jets prvý štvorbodový duel v profilige. Nemecký zadák sa stal druhým najmladším obrancom histórie Red Wings so štyrmi asistenciami v zápase. O 38 dní skôr ako Seider nazbieral štyri gólové prihrávky iba Reed Larson (28. marca 1978). Zároveň sa stal štvrtým najmladším obrancom, spomedzi aktívnych, ktorý nazbieral v jednom zápase štyri asistencie pred dovŕšením 22 rokov.

Asistenciu si pripísal obranca San Jose Erik Karlsson pri štvrtom góle Sharks v zápase proti Arizone (4:2). Vďaka tomu sa stal tridsaťdvaročný Švéd štvrtým obrancom v NHL za uplynulých 30 rokov, ktorý zaznamenal aspoň bod v deviatich po sebe idúcich dueloch na klziskách súperov. V minulej sezóne sa to podarilo dvojici Roman Josi (10 zápasov) a Cale Makar (11). Nadlhšiu sériu ťahal v sezóne 1996/97 Brian Leetch (12).

Brankár Dallasu Jake Oettinger vychytal v noci na stredu svoje 60. víťazstvo v NHL. Spomedzi brankárov narodených v USA sa stal piatym najrýchlejším, ktorý na túto métu dosiahol, keď na to potreboval 108 stretnutí. Štatistike kraľuje Frank Brimsek, bývalý brankár Bostonu či Chicaga pôsobil v profilige v 40-tych rokoch minulého storočia.