Štvrtý deň bol pohrebiskom favoritov, Djokovič svoju pozíciu zvládol a postúpil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štvrtý deň bol pohrebiskom favoritov, Djokovič svoju pozíciu zvládol a postúpil

Srb smeruje do ďalšieho kola.
Srb smeruje do ďalšieho kola.Profimedia
Alexander Zverev (25) vo štvrtok vypadol z Australian Open v druhom kole a naplnil tak nízke očakávania, ktoré mal od svojej cesty do Melbourne Parku. S turnajom sa rozlúčil aj americký tenista Tyler Fritz (25) a Španiel Carreño Busta (31).

Michael Mmoh - Alexander Zverev 6:7 (1), 6:4, 6:3, 6:2

Minulá sezóna nemeckého tenistu trvala do semifinále French Open proti Nadalovi, keď utrpel zranenie členka, ktoré ho vyradilo z hry na niekoľko mesiacov. Do Austrálie pricestoval s realistickým pohľadom na svoje šance počas prvého grandslamu. V úvodnom kole porazil Peruánca Juana Pabla Varillasa po piatich setoch, ale vo štvrtok bol nad jeho sily druhý lucky loser Mmoh, ktorý doplnil americkú enklávu postupujúcich. 

"Nemal som žiadne očakávania, žiadne ciele a bol to pre mňa dobrý test. Odohral som päťsetový zápas a viem, ako na tom som fyzicky. To je asi tak všetko. Myslím si, že ma čaká ešte dlhá cesta späť tam, kde som bol," uviedla svetová trinástka.

Zverev odštartoval sezónu na tímovej súťaži United Cup, kde prehral oba zápasy, ale povedal, že pobyt v Austrálii ho povzbudil: "Myslím si, že posledné týždne som sa zlepšoval a zlepšoval, a to je pre mňa niečo veľmi pozitívne."

Taylor Fritz - Alexei Popyrin 7:6 (4), 6:7 (2), 4:6, 7:6 (6), 2:6

Štvorhodinovú bitku s tromi tajbrejkovými rozuzleniami zviedla svetová deviatka Fritz s o dva roky mladším Austrálčanom. Po trinásť gemov ponúkli hneď prvé dve dejstvá, po ktorých bol stav 1:1. Vyrovnané skóre bolo aj po štvrtom sete a duel hráčov s rebríčkovým rozdielom 104 miest muselo rozhodnúť až piate dejstvo. V ňom Popyrin dvakrát brejkol súpera, využil hneď prvý mečbal a tešil sa z cenného skalpu. V šestnásťfinále ho čaká Ben Shelton, ďalší Američan.

Pablo Carreño Busta - Benjamin Bonzi 6:4, 6:4, 6:7 (5), 1:6, 6:7 (4)

Výsledok po prvých dvoch setoch mohol Španielovi dodať pokoj na raketu. Prvým výkričníkom bolo tretie dejstvo, ktoré prehral v tajbrejku. Vo štvrtom Francúz dokázal trikrát prelomiť súperovo podanie a bolo zarobené na veľkú drámu. Tá vyvrcholila v trinástom geme piateho setu. Ako prvý dokázal desať potrebných bodov získať 48. hráč sveta a postaral sa o ďalšie prekvapenie Grand Slamu v Austrálii.

Enzo Couacaud - Novak Djokovič 1:6, 7:6 (5), 2:6, 0:6

Dvadsaťsedemročný Francúz z poslednej desiatky druhej stovky rebríčka vyzval na súboj "austrálskeho kráľa" Djokoviča. Tenista zo 191. priečky ATP sa predviedol najmä v druhom sete, ktorý si pre sebe uchmatol po vydarenom tajbrejku. Vo zvyšných však dohromady sedemkrát stratil svoje podanie, čo znamenalo natiahnutie série Srbových víťazstiev v Aréne Roda Lavera na 23 v rade. Na Novaka teraz čaká neľahká prekážka v podobe Grigora Dimitrova.

Kompletné výsledky štvrtého dňa mužského turnaja Australian Open.