Súboj majstrov sveta z roku 2006 zvládol lepšie Cannavaro

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súboj majstrov sveta z roku 2006 zvládol lepšie Cannavaro

Súboj majstrov sveta z roku 2006 zvládol lepšie Cannavaro
Súboj majstrov sveta z roku 2006 zvládol lepšie CannavaroProfimedia
Pikantný a veľmi zaujímavý súboj prinieslo 13. kolo talianskej Serie B. Dvanásty Spal privítal na svojom trávniku Benevento, ktoré sa pohybuje v zostupovej zóne.

Na prvý moment sa zdá, že išlo o nezaujímavý zápas dvoch tímov, ktoré nebojujú o postup do Serie A, ale o prežitie v Serie B. Za iných okolností by tomu tak bolo. Nie však v sobotu. Na lavičke Spalu stál Daniele De Rossi a na hosťujúcej vo farbách Beneventa je od septembra Fabio Cannavaro

Dvojica hrdinov z Berlína, ktorá sa v roku 2006 spoločne radovala z titulu majstra sveta s národným tímom Talianska. Jeden i druhý patril k dôležitým pilierom úspechu. O niekoľko rokov na to bojujú sami za seba. Bez pomoci spoluhráčov na ihrisku - ako hlavní tréneri.

O niečo "komfortnejšej" pozícii sa nachádza De Rossi, ktorý oblieha so Spalom stred tabuľky. Jeho náprotivok Cannavaro bojuje s Beneventom o zotrvanie v druhej najvyššej talianskej súťaži.

"Byť trénerom je pre mňa splneným snom. Jediná vec, ktorá stresujúca, je odlúčenie od rodiny. Inak je nemôžné neprispôsobiť sa životu vo Ferrare. Krásnom meste, s láskavými a zdvorilými ľuďmi. Žije sa tu ľahko. Ja a môj realizačný tím prežívame sen," neskrýval nadšenie zo svojho angažmánu bývalý dlhoročný futbalista AS Rím, ktorý je v klube od októbra.

Po záverečnom hvizde sa usmieval držiteľ Zlatej lopty z roku 2006 Fabio Cannavaro. Jeho zverenci zvládli ťažké stretnutie. V priebehu troch minút v záverečnej pätnásťminútovke otočili nepriaznivý vývoj z 0:1 na konečných 2:1. 

Spal - Benevento 1:2 (1:0)

Góly: 10. Esposito - 74. Capellini, 77. La Gumina, ČK: 62. Peda (Spal)

Tabuľka Serie B.
Tabuľka Serie B.Flashscore

Mimochodom, spomínaná dvojica nie je jedinou spomedzi majstrov sveta spred šestnástich rokov. Regginu vedie z pozície hlavného trénera Filippo Inzaghi. Frosinone zasa Fabio Grosso. A brankár Gianluigi Buffon stojí v 44-rokoch stále medzi tromi žrďami v drese Parmy.