Sukeľ prepísal históriu Litvínova, stal sa prvým zahraničným kapitánom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sukeľ prepísal históriu Litvínova, stal sa prvým zahraničným kapitánom

Matúš Sukeľ sa navždy zapísal do histórie slávneho českého klubu.
Matúš Sukeľ sa navždy zapísal do histórie slávneho českého klubu.Profimedia
Hokejistov HC Verva Litvínov povedie ako kapitán slovenský reprezentant Matúš Sukeľ (26).

Český klub informoval, že je to po prvý raz v jeho histórii, keď bude nosiť "céčko" na hrudi legionár. Bronzový medailista z MSJ 2015 strieda vo funkcii 30-ročného Petra Straku, ktorému aktuálny ročník nevychádza. Doposiaľ v štrnástich dueloch nezískal ani jeden bod.

Litvínov pritom menil kapitána po troch rokoch pred sezónou 2022/23. Túto funkciu zastával center Viktor Hübl. Ten sa rozhodol pre odchod do Chomutova.

Trápi sa celé mužstvo, pretože so ziskom deviatich bodov je na poslednom štrnástom mieste Extraligy. Vedenie zareagovalo už niekoľko dní dozadu, kedy bol z pozície hlavného trénera odvolaný Vladimír Růžička, nahradil ho dovtedajší asistent Karel Mlejnek.

Matúš Sukeľ v prebiehajúcom ročníku nazbieral šesť bodov. Odchovanec Liptovského Mikuláša pôsobí v klube od roku 2021, predtým hrával za Spartu Praha či Slovan Bratislava v KHL. Slovensko reprezentoval na dvoch svetových šampionátoch a MS 2018 v Pjongčangu.

Najproduktívnejším hráčom Litvínova je s jedenástimi bodmi Kanaďan Giorgio Estephan. Za tím, ktorý sa môže pýšiť titulom majstra z roku 2015, nastupujú zo slovenských hokejistov tiež Matej Tomek, Denis Godla a Andrej Kudrna.