Súperi Manchestru City smútia, Guardiola sa dohodol na predĺžení zmluvy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Súperi Manchestru City smútia, Guardiola sa dohodol na predĺžení zmluvy
Guardiola ostáva v City.
Guardiola ostáva v City. Profimedia
Španielsky futbalový tréner Pep Guardiola povedie anglický tím Manchester City do roku 2025. Jeho doterajší kontrakt mal vypršať na konci prebiehajúcej sezóny.

"Som veľmi rád, že zostanem v Manchestri City aj ďalšie dva roky," uviedol vo vyhlásení päťdesiatjedenročný kormidelník, ktorý predĺžil zmluvu s klubom už tretíkrát.

Bývalý kouč Barcelony a Bayernu Mníchov prišiel do City v roku 2016 a odvtedy s ním získal deväť významných trofejí vrátane štyroch titulov v Premier League. Doteraz sa mu však nepodarilo vyhrať Ligu majstrov.

"Nemôžem sa dostatočne poďakovať všetkým v klube za dôveru. Od prvého dňa som tu cítil niečo špeciálne. Nemôžem byť na lepšom mieste. Mám pocit, že je stále niečo, čo ešte môžeme spolu dokázať a preto tu chcem zostať a bojovať o trofeje," povedal.

Guardiola viedol City už v 374 zápasoch, viac duelov na konte má v povojnovej histórii klubu len tréner Les McDowall (587). "Pod jeho vedením dosiahol náš tím tak veľa a neustále sa vyvíja. Ako každý fanúšik City sa teším na to, čo nás čaká," povedal riaditeľ klubu Khaldoon Al Mubarak.

Ak Guardiola dodrží kontrakt, zostane v City deväť sezón, čo je najviac v jeho trénerskej kariére. Barcelonu viedol štyri ročníky a Bayern tri.