Švajčiarky vyhrali Pohár BJ Kingovej, kľúčom k úspechu bola Benčičová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Švajčiarky vyhrali Pohár BJ Kingovej, kľúčom k úspechu bola Benčičová
Favorizované družstvo zvládlo finále.
Favorizované družstvo zvládlo finále. TASR
Švajčiarske tenistky sa stali prvýkrát v histórii víťazkami Pohára Billie-Jean Kingovej. Vo finále zvíťazili v Glasgowe nad Austráliou 2:0.

O rozhodujúci bod sa zaslúžila Belinda Benčičová. Švajčiarka so slovenskými koreňmi zdolala v dueli tímových jednotiek Ajlu Tomljanovičovú.

V úvodnom singli zvíťazila Jil Teichmannová nad Storm Sandersovou po trojsetovom boji. Helvétky boli blízko k celkovému triumfu aj vlani na finálovom turnaji v Prahe, v rozhodujúcom dueli však prehrali s Ruskom.

Proti Austrálii Švajčiarsko potvrdilo úlohu papierového favorita a stalo sa v poradí 12. krajinou na listine víťazov prestížnej ženskej tímovej súťaže.

Benčičová v celom zápase proti Tomljanovičovej výborne returnovala. V prvom sete trikrát prelomila podanie Austrálčanky, ktorá mala nízku percentuálnu úspešnosť prvého servisu.

Belinda diktovala tempo výmen, dokázala súperku zatlačiť do defenzívy. V druhom dejstve olympijská šampiónka z OH 2020 v Tokiu odskočila Austrálčanke na 5:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca.

V Glasgowe vyhrala všetky štyri dvojhry, pričom nestratila ani jediný set. V tímových súťažiach sa jej darí, v januári 2018 triumfovala po boku Rogera Federera v Hopmanovom pohári miešaných družstiev v austrálskom Perthe.

finále Pohára Billie-Jean Kingovej:

Švajčiarsko - Austrália 2:0

Jil Teichmannová - Storm Sandersová 6:3, 4:6, 6:4

Belinda Benčičová - Ajla Tomljanovičová 6:2, 6:1