SZC má staronového prezidenta, vo funkcii ostáva na päť rokov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
SZC má staronového prezidenta, vo funkcii ostáva na päť rokov
Súčasná hlava zväzu obhájila mandát.
Súčasná hlava zväzu obhájila mandát. Profimedia
Peter Privara bude naďalej prezidentom Slovenského zväzu cyklistiky. V sobotňajších voľbách na Konferencii SZC v Gbeľanoch dostal takmer jednohlasnú podporu.

Oproti minulosti sa navrhovatelia zhodli v jedinom kandidátovi, súčasnom prezidentovi Privarovi, ktorý vo voľbách získal 86 z celkového počtu 89 hlasov, traja hlasujúci sa zdržali. Na zasadnutí sa zišlo 70 delegátov s celkovým počtom 89 hlasov (podľa počtu aktívnych pretekárov), aby vyhodnotili sezónu 2022 a zvolili prezidenta pre nasledujúcich päť rokov.

Rokovania otvorili voľby komisií pre priebeh konferencie a odovzdávanie plakiet jubilujúcim členom Júliusovi Balážovi, Zdenovi Šluchovi a Pavlovi Dvořákovi. Po nich predniesol prezident správu o činnosti zväzu. Privara taktiež informoval o náraste dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu aj o úspechoch slovenskej cyklistiky na poli diplomacie.

Najvýznamnejšie medzníky jednotlivých odvetví priblížili zástupcom klubov ich predsedovia. Po organizačnej stránke "veľkých podujatí" sa fanúšikovia cyklistiky môžu tešiť na spoločné majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike, ktoré sa uskutočnia v okolí Tlmačov, majstrovstvá Európy v triale s dejiskom v Poprade, C1 dráhové preteky v Prešove a preteky Okolo Slovenska.

"Potešila ma veľká podpora 86 z 89 hlasov, teda dostal som veľmi silný mandát. Je to veľký záväzok. Našou prioritou do nasledujúcich rokov je pokračovanie v boji o realizáciu nášho dlhodobého sna - postavenia Národného cyklistického centra, ktoré je tak potrebné pre rozvoj nášho športu. Minulé vedenie ministerstva nám nebolo neklonené, tak verím, že po voľbách sa k tomu dostaneme späť a nechcem politikárčiť. Je nám úplne jedno, kto získa moc. Veľmi potrebujeme túto infraštruktúru. Zväz ako taký funguje veľmi dobre, všetky komisie pracujú a zjavne to vidia aj predstavitelia našich klubov, keď som od nich získal opäť dôveru a veľmi im za to ešte raz ďakujem," citovala Privaru oficiálna zväzová stránka.