Tatarovo New Jersey rozhodlo v posledných sekundách, Studenič v strete lídrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatarovo New Jersey rozhodlo v posledných sekundách, Studenič v strete lídrov

V Columbuse to zlomili záverečné chvíle.
V Columbuse to zlomili záverečné chvíle.Profimedia
Do ostrej akcie zámorskej NHL zasiahla štvorica slovenských hokejistov, z víťazstva sa tešili iba dvaja. Účastníkom lákavého merania síl bol Marián Studenič (24), ktorého Dallas privítal na svojom ľade Boston.

Montreal Canadiens - Chicago Blackhawks 4:0

Washington Capitals - Carolina Hurricanes 2:3

Prvý vzájomný duel oboch strán na začiatku novembra zapísal do štatistík päť gólov, ten posledný smeroval k mužstvu Hurricanes počas nájazdov. Totožný počet presných zásahov bol k videniu aj tentoraz a stretnutie našlo rovnakého víťaza. Pri výhre Caroliny si v domácom drese pripísal takmer 17 odohraných minút Martin Fehérváry. Hostia si postrážili druhú priečku východu, domáci sa nachádzajú v strede tejto tabuľky.

Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 2:3

Najhorší tím ligy privítal celok z tretieho miesta Východnej konferencie, ktorému v závere októbra podľahol vysoko 1:7. Meranie síl na ľade Columbusu teraz prinieslo oveľa vyrovnanejší scenár - Devils o svojom víťazstve rozhodli až dve sekundy pred koncom, ich hrdinom sa stal Ryan Graves. Slovenský útočník Tomáš Tatar, súčasť tretieho útoku hostí, odohral viac ako 14 minút, kanadské body si nezapisoval.

New York Islanders - Ottawa Senators 2:3 sn

St. Louis Blues - Florida Panthers 6:2

Winnipeg Jets - Seattle Kraken 3:2 sn

Dallas Stars - Boston Bruins 2:3 pp

V Dallase sa stretli najlepšie mužstvá oboch konferencií. Do akcie sa zapojil aj Marián Studenič, ktorý v domácich farbách odohral niečo vyše deväť minút. Všetky góly hostí v sebe skrývali českú stopu - trio Pastrňák, Zacha, Krejčí nazbieralo päť kanadských bodov a výrazne prispelo k úspechu po predĺžení. Rozhodujúci zásah smeroval na konto prvého menovaného. Stret ťažkých váh tak zvládol Boston, na vrchu svojej tabuľky ale ostávajú obaja protivníci.

Colorado Avalanche - Tampa Bay Lightning 3:4 sn

Colorado v snahe odplatiť svojmu súperovi prehru 0:5 spred piatich dní hostilo Tampu. Domáci sa tentokrát prezentovali v lepšom svetle, no výhra z toho nebola. Tú si po nájazdovej lotérii ukradli hráči hostí, keď jediným úspešným exekútorom bol Steven Stamkos. Obranca Erik Černák si v druhej defenzívnej dvojici odkrútil 16 a pol minúty, čím svojmu kádru prispel k udržaniu štvrtej priečky východu.

San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins 1:3