Jednoznačný postup medzi štyri najlepšie. Jamrichovú čaká na Australian Open semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jednoznačný postup medzi štyri najlepšie. Jamrichovú čaká na Australian Open semifinále

Aktualizované
Jamrichová je už medzi štyrmi najlepšími na Australian Open.
Jamrichová je už medzi štyrmi najlepšími na Australian Open.Profimedia
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová (16) sa pri postupe do semifinále juniorského Australian Open zdržala na kurte len 52 minút, keď porazila o dva roky mladšiu francúzsku držiteľku voľnej karty Kseniu Efremovú 6:2, 6:1.

Jamrichová - Efremová 6:2, 6:1

V juniorskom štvrťfinále prvého grandslamu to bola jednoznačná jazda od nasadenej jednotky pavúka, ktorá v štyroch dueloch nestratila na turnaji ani set. Proti Efremovej neprišla o podanie, súperke ponúkla iba jeden brejkbal, pričom v druhom sete pri svojom servise stratila iba jeden fiftín.

Kto vie, ako by duel vyzeral, ak by 14-ročná Francúzka využila svoju jedinú šancu na prelomenie servisu za stavu 1:0 v prvom sete. V najdlhšom geme stretnutia (14 fiftínov) musela Jamrichová ísť až štyrikrát do zhody, aby nemusela naháňať manko. Nakoniec sa jej to podarilo, vzápätí Efremovej zobrala podanie a od tej doby na kurte dominovala. V druhom sete si pomohla tromi brejkami, pričom duel ukončila hneď prvým mečbalom. 

Jamrichová na turnaji stratila v štyroch zápasoch len 15 gemov.
Jamrichová na turnaji stratila v štyroch zápasoch len 15 gemov.Profimedia

Slovenka si na svoju súperku v semifinále musela pár hodín počkať. Dôvodom bol štvrtkový dážď nad Melbourne, ktorý nedovoľoval hrať na kurtoch bez strechy a pre ktorý bude druhá semifinálová dvojica známa až v piatok. 

Jamrichová sa stretne v boji o finále s desiatou nasadenou Japonkou Enou Kojkevovou, ktorá porazila pätnástku podujatia Rusku Vladu Minčevovú 7:6 (6), 6:0.