Po konci vo štvorhre presvedčivo ďalej v singli. Jamrichová je už vo štvrťfinále AO

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po konci vo štvorhre presvedčivo ďalej v singli. Jamrichová je už vo štvrťfinále AO

Jamrichová pokračuje turnajom bez straty setu.
Jamrichová pokračuje turnajom bez straty setu.Profimedia
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová (16) suverénne kráča juniorským Australian Open vo dvojhre, keď za 83 minút vyradila v osemfinále domácu nenasadenú Mayu Jointovú (17) 6:4, 6:3 a postúpila do štvrťfinále.

Jamrichová - Jointová 6:4, 6:3

Po stredajšom vypadnutí a konci nádejí na obhájenie titulu vo štvorhre sa mohla Slovenka plne koncentrovať iba na singlovú púť turnajom. Prvý set sa lámal od stavu 2:2, keď prv stratila podanie Austrálčanka, následne Jamrichová a potom opäť Jointová. V rozhodujúcom geme musela nasadená jednotka pavúka odvrátiť tri brejkbaly, ale svoj prvý setbal hneď využila.

Aj v druhom dejstve sme boli svedkami dvoch po sebe idúcich strát servisov - prv opäť Jointová, brejk rodáčka z Trnavy nevyužila. V koncovke duelu však mala Jamrichová viac síl a hernej presnosti, premenila prvé brejkbaly za stavu 3:3 a 5:3, vďaka čomu slávila postup medzi osem najlepších.

Jamrichovú čaká najbližšie o dva roky mladšia súperka.
Jamrichovú čaká najbližšie o dva roky mladšia súperka.Profimedia

Najbližšie sa tak stretne s ďalšou nenasadenou tenistkou, tentoraz so 14-ročnou Francúzkou Kseniou Efremovou, ktorá rovnako ako Jamrichová nestratila na ceste podujatím zatiaľ ani set.

Aj na minuloročnom Australian Open sa Jamrichová dostala do štvrťfinále dvojhry, no vtedy skončila na rakete Mirry Andrejevovej, ktorá neskôr titul vyhrala. Ruska štartovala v tomto januári už v hlavnom pavúku, tam skončila v osemfinále na Češke a deviatke turnaja Barbore Krejčíkovej.