Jamrichová austrálsky titul vo štvorhre neobháji, osemfinále trvalo iba necelú hodinu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichová austrálsky titul vo štvorhre neobháji, osemfinále trvalo iba necelú hodinu

Mladá Slovenka má v dvojhre príležitosť na reparát.
Mladá Slovenka má v dvojhre príležitosť na reparát.Profimedia
Cesta za obhajobou v tohtoročnej grandslamovej štvorhre dievčat v Melbourne sa pre Renátu Jamrichovú (16) skončila už po druhom vystúpení. So spoluhráčkou Isabelle Lacyovou (17) sa na Australian Open nedokázali dostať cez osemfinálovú prekážku.

Jointová, Sidorovová - Jamrichová, Lacyová 6:2, 6:4

Deblovému stretnutiu tejto štvorice predchádzal duel dvojhry práve medzi Jointovou a Lacyovou. Zaujímavosoťu je, že Austrálčanka aj Britka sa bili o to, ktorá z nich v ďalšej fáze vyzve Jamrichovú. Úspešnejšia bola napokon Jointová a víťaznú formu si preniesla aj do následnej štvorhry.

Slovenka a jej kolegyňa nezačali vôbec ideálne - hneď v prvom geme merania síl prišli o svoj servis. Protivníčky ich brejkli aj v siedmej hre a v nasledujúcej im na vedenie 1:0 stačil iba jediný setbal. Rovnako zle odštartoval slovensko-britský pár úvodnú hru aj v druhom dejstve a podanie si neudržal ani v piatom geme. Vzápätí síce prišla odpoveď brejkom, no obrat sa nekonal. Po 52 minútach sa po zužitkovaní prvého mečbalu tešilo z postupu austrálsko-ruské duo.

Jamrichová bude mať možnosť na športovú pomstu v singlovom osemfinále, v ktorom sa proti nej postaví spomínaná Jointová. Mladá Slovenka je nasadenou jednotkou grandslamového podujatia.

Jamrichová má ešte šancu na titul z dvojhry.
Jamrichová má ešte šancu na titul z dvojhry.TASR