Rýchly proces Jamrichovej, súperku zdolala za 60 minút. Postúpila aj vo štvorhre

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rýchly proces Jamrichovej, súperku zdolala za 60 minút. Postúpila aj vo štvorhre

Aktualizované
Jamrichová nemala pri postupe žiadny problém.
Jamrichová nemala pri postupe žiadny problém.TASR
Talentovaná slovenská tenistka Renáta Jamrichová (16) zvládla v dievčenskej časti tohtoročného Australian Open aj svoje druhé vystúpenie. Za hodinu si poradila s bulharskou protihráčkou Joanou Konstantinovovou (16) a smeruje do osemfinále.

Jamrichová - Konstantinovová 6:2, 6:1

Po 55 minútach stravených na kurte a hladkej výhre nad Taliankou Gandolfiovou si Jamrichová podobným spôsobom počínala aj v strete s Konstantinovovou. Hneď v druhom geme si pomohla brejkom, svoje podanie si zakaždým udržala. Protivníčke vzala servis aj v ôsmej hre úvodného setu, ktorý vyhrala po 32 minútach.

V nasledujúcom dejstve svoj výkon ešte vylepšila a oponentku brejkla v druhom i štvrtom geme. Výhodu servisu ani raz nepremárnila a po hodine zápasového diania premenila na postup hneď prvý mečbal. Slovenka tak postúpila medzi najlepších 16 dievčat grandslamového podujatia. V osemfinále ju čaká víťazka merania síl medzi Isabelle Lacyovou a Mayou Jointovou. 

Perelyginová, Slamová - Jamrichová, Lacyová 5:7, 6:7 (1)

Práve s vyššie spomínanou Lacyovou tvorí slovenská tenistka súťažné duo v dievčenskej štvorhre, v ktorej obhajuje minuloročný titul. V tejto časti austrálskeho turnaja sa Jamrichová musela na prienik do ďalšieho kola natrápiť o dosť viac, aj keď oproti zápasu z dvojhry bolo jej deblové stretnutie iba o 18 minút dlhšie.

Rozhodujúcim momentom prvého dejstva bol zisk brejku v 12. geme a premenenie hneď prvého setbalu. Počas druhého setu prišla každá z dvojíc o svoje podanie až trikrát, čo smerovalo k tajbrejkovému vyvrcholeniu. Od stavu 1:1 však získaval body už iba slovensko-britský pár a postup do osemfinále spečatil využitím prvého mečbalu. Lacyová sa teraz stretne s Jointovou hneď dvakrát - v dvojhre i štvorhre.