Po bitke s Kleinom zvládol Zverev aj ďalšiu drámu, vo štvrťfinále vyzve hladného Alcaraza

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po bitke s Kleinom zvládol Zverev aj ďalšiu drámu, vo štvrťfinále vyzve hladného Alcaraza
Zvereva čaká svetová dvojka.
Zvereva čaká svetová dvojka.Profimedia
Poslednú štvrťfinálovú dvojicu podľa očakávania vytvorili Carlos Alcaraz (20) a Alexander Zverev (26). Nemecký tenista zvládol ďalšie dramatické vystúpenie a medzi najlepšiu osmičku sa dostal po tuhom boji. Španielsky tenista mal značne jednoduchšiu prácu.

Zverev - Norrie 7:5, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (10:3)

Zverev vyhral päťsetovú bitku už druhýkrát na tohtoročnom Australian Open. Štyri dni po súboji s Lukášom Kleinom, s ktorým bol dve loptičky od prehry, zdolal v osemfinále Brita Norrieho po vyše štvorhodinovom boji a vyhral s ním piaty vzájomný zápas na hlavnom okruhu.

"Je to Grand Slam, každý sa tu snaží predviesť maximum. Cameron hral výborne, som rád, že som to nejako zvládol a postúpil," komentoval bývalý druhý hráč rebríčka ATP a aktuálne svetová šestka po svojom postupe do celkovo tretieho melbournského štvrťfinále a prvého po troch rokoch.

"Veľmi mi tu pomáhajú diváci. Sú skvelí, veľmi hlasní, ide z nich dosť pozitívnej energie a rešpektujú hráčov. Je skvelé hrať pred nimi," nakláňal si Nemec na svoju stranu publikum, ktorého podporu bude potrebovať aj v budúcom vystúpení.

Finalista US Open 2020 sa bude snažiť vyrovnať svojmu najlepšiemu výkonu na úvodnom grandslamovom podujatí sezóny proti Carlosovi Alcarazovi, s ktorým má bilanciu 4:3.

"Carlos je v tejto novej generácii najlepší, úpešnejší ako väčšina hráčov na okruhu, ľudia ho milujú. Dúfam, že budem mať svoj deň a podarí sa mi ho poraziť," dúfa Zverev.

Kecmanovič - Alcaraz 4:6, 4:6, 0:6

Alcaraz pri premiére v osemfinále Australian Open zmietol Srba Kecmanoviča - nečelil brejkbalu, nastrieľal 42 winnerov a urobil len 19 nevynútených chýb. "Bol to skvelý zápas v perfektnej atmosfére. Podarilo sa mi diktovať tempo výmen a dostávať ho pod tlak. On má za sebou dva päťsetové duely, mal som pred zápasom viac síl. Snažil som sa ho rozhýbať a byť agresívny. Celkovo to odo mňa bol dobrý výkon," pochvaľoval si Španiel.

Víťaz US Open 2022 a Wimbledonu 2023 si vylepšil bilanciu v osemfinále grandslamov na 7:1, druhýkrát prekonal svoje melbournské maximum a ako štvrtý najmladší po Borisovi Beckerovi, Rafaelovi Nadalovi a Novakovi Djokovičovi skompletizoval účasti vo všetkých grandslamových štvrťfinále. Ak v stredu zvládne súboj so Zverevom, zahrá si na všetkých Grand Slamoch aj semifinále.

"Ak budem pokračovať na úrovni ako dnes, tak mám vo štvrťfinále šancu. Pre Zvereva to bude ťažké, keďže hral ďalší päťsetový zápas. Na US Open ešte nebol v optimálnej forme po zranení, teraz ale očakávam zápas na vysokej úrovni s vysokou intenzitou," vyhlásil Alcaraz po tom, čo v Rod Laver Arene skompletizoval osmičku štvrťfinalistov.

Talentovaný tenista od minuloročného triumfu vo Wimbledone čaká na turnajové víťazstvo. Ostré zápasy hrá prvýkrát od novembrovej porážky v semifinále Turnaja majstrov, vlani na Australian Open chýbal pre zranenie nohy.