O Australian Open zabojujú aj hviezdy. Po zranení sa vracia Thiem či Raducanuová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

O Australian Open zabojujú aj hviezdy. Po zranení sa vracia Thiem či Raducanuová

Thiem má za sebou niekoľko ťažkých rokov.
Thiem má za sebou niekoľko ťažkých rokov.Reuters
Bývalí šampióni US Open Dominic Thiem (30) a Emma Raducanuová (21) budú hlavnými hviezdami kvalifikácie o Australian Open. Zároveň sa tak posnažia obnoviť svoju kariéru v roku 2024 po problémoch so zraneniami.

Rakúšan môže postúpiť aj priamo

Thiem víťazstvom na US Open 2020 prerušil grandslamovú hegemóniu Rogera Federera, Rafu Nadala a Novaka Djokoviča. Bolo to však zranenie zápästia v nasledujúcom roku ho na niekoľko mesiacov vyradilo z hry, zatiaľ čo séria ďalších kondičných problémov spôsobila, že sa v rebríčku prepadol až na 352. miesto.

Tridsaťročný Rakúšan, ktorému v súčasnosti patrí 98. priečka, vyhral v auguste v New Yorku svoj prvý zápas na grandslamovom turnaji od roku 2021. Následne vypadol v druhom kole. Thiem, ktorý sa v roku 2020 dostal do finále v Melbourne Parku, si môže Australian Open zahrať aj priamo. Stane sa tak v prípade, že sa jeden z hráčov odhlási.

Tri operácie a postupný návrat do formy

Raducanuová nedostala do Melbourne divokú kartu a bude musieť zvládnuť podobnú cestu ako v roku 2021 vo Flushing Meadows. Stala sa prvou hráčkou v "otvorenej ére", ktorá vyhrala grandslamový turnaj po štarte v kvalifikačných kolách.

Dvadsaťjedenročná Britka, ktorej momentálne patrí 299. miesto v rebríčku, sa na prvý tohtoročný grandslamový turnaj pripraví hraním na Auckland Open. Po májových operáciách oboch zápästí a členka sa dostáva opäť do formy. 

Raducanuová je päť miest pod čiarou pre prípadné priame nasadenie do hlavnej súťaže. Kvalifikačný turnaj sa začne 8. januára, zatiaľ čo hlavná časť súťaže sa uskutoční od 14. do 28. januára.