Swiateková naháňala manko, ale zvládla štart, keď vyhrala duel grandslamových víťaziek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková naháňala manko, ale zvládla štart, keď vyhrala duel grandslamových víťaziek

Iga Swiateková si v 1. kole poradila s grandslamovou šampiónkou.
Iga Swiateková si v 1. kole poradila s grandslamovou šampiónkou.AFP
Svetová jednotka Iga Swiateková (22) začala svoje účinkovanie na Australian Open s menšími komplikáciami. Štvornásobná grandslamová šampiónka zdolala v repríze finále French Open 2020 víťazku z roku 2020 Sofiu Keninovú (25) 7:6, 6:2, keď v prvom sete musela dvakrát doháňať manko brejku. V druhom kole sa Poľka stretne s finalistkou z 2022 Danielle Collinsovou (30), ktorá v prvom kole rovnako vyradila bývalú víťazku Angelique Kerberovú (35).

Swiateková - Keninová 7:6, 6:2

Minuloročná víťazka Roland Garros a Turnaja majsteriek Iga Swiateková zahrala v zápase 30 víťazných loptičiek. V prvom sete dvakrát doháňala manko brejku, aby nakoniec v tajbrejku uspela 7:2. V druhom sete už bola štvornásobná grandslamová šampiónka na podaní stopercentná. Zápas proti Sofii Keninovej vyhrala za hodinu a 52 minút.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

"Som za výhru veľmi rada. Prvé kolo je vždy ťažké, najmä na prvom grandslame sezóny. Ťažko som hľadala rytmus. Sofia už dokázala tento turnaj vyhrať, za čo si zaslúži veľký rešpekt. Ja však vždy chcem hrať svoju hru, bez ohľadu na to, kto proti mne stojí. Žrebovanie môže byť zradné, ale musím byť pripravená na všetko," povedala Swiateková v pozápasovom rozhovore na kurte po svojom víťaznom štarte.

Poľka si pripísala 17. súťažné víťazstvo v rade. V Melbourne obhajuje vlaňajšiu osemfinálovú účasť, najďalej sa dostala do semifinále pred dvomi rokmi.

Swiateková sa v druhom kole stretne s minuloročnou finalistkou Danielou Collinsovou. Američanka zdolala nemeckú šampiónku z roku 2020 Angelique Kerberovú, ktorá hrala svoj prvý grandslamový zápas po materskej prestávke, 6:2, 3:6, 6:1.

Výsledky dvojhry žien na Australian Open