Slovenky v boji o elitu PBJK proti Argentíne, v nominácii Schmiedlová i Jamrichová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenky v boji o elitu PBJK proti Argentíne, v nominácii Schmiedlová i Jamrichová
Slovenský tím oznámil svoje zloženie.
Slovenský tím oznámil svoje zloženie.TASR
V nominácii na barážové stretnutie o účasť v I. svetovej skupine Pohára Billie-Jean Kingovej proti Argentíne figuruje pätica slovenských tenistiek - Anna Karolína Schmiedlová (29), Viktória Hrunčáková (25), Rebecca Šramková (26), Renáta Jamrichová (16) a Tereza Mihalíková (25). Súboj sa uskutoční 10. a 11. novembra v Bratislave.

Víťaz baráže postúpi do kvalifikácie o postup na finálový turnaj 2024. Slovenky majú s Argentínou priaznivú bilanciu 1:0, v roku 1998 ju zdolali v dueli II. svetovej skupiny na antuke v Buenos Aires 4:1. Domáce tenistky boli pred žrebom nasadené, okrem Argentíny ešte mohli dostať za súpera Rakúsko, Kolumbiu, Maďarsko, Kórejskú republiku, Holandsko, Srbsko alebo Švédsko.

Slovenskému tímu v apríli tesne ušiel postup na tohtoročný finálový turnaj v Seville, keď na harde v bratislavskom NTC prehral s Talianskom 2:3. Kapitán Matej Lipták nominoval okrem slovenskej singlovej jednotky Schmiedlovej aj mladú Jamrichovú, semifinalistku juniorskej dvojhry z US Open, či špecialistku na štvorhru Terezu Mihalíkovú.

Lodivod argentínskeho výberu svoju nomináciu ešte oficiálne nepotvrdil, v tej predpokladanej podľa Slovenského tenisového zväzu (STZ) však figurujú Nadia Podoroská, Maria Lourdes Carleová, Julia Rierová, Martina Capurrová Tabordová a Solana Sierrová. Najväčšiu pozornosť púta Podoroská, semifinalistka Roland Garros z roku 2021.

Slovenskou líderkou je Schmiedlová.
Slovenskou líderkou je Schmiedlová.TASR