Medzi osmičkou najlepších. Jamrichová pocestuje do Číny, absolvuje finálový turnaj ITF

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Medzi osmičkou najlepších. Jamrichová pocestuje do Číny, absolvuje finálový turnaj ITF

Jamrichová je veľkým prísľubom na tenisovom poli.
Jamrichová je veľkým prísľubom na tenisovom poli.Profimedia
Renáta Jamrichová (16) sa predstaví na juniorskom finále ITF World Tennis Tour 2023 v čínskom meste Čcheng-tu (16. - 22. októbra). Na turnaji bude štartovať osem najlepších dievčat z celého sveta. Podujatie predstavuje vyvrcholenie úspechov hráčok za posledných 12 mesiacov na juniorských turnajoch ITF vrátane štyroch grandslamových.

Po príchode do Čcheng-tu budú hráčky rozlosované do dvoch skupín po štyri. Prvé dve z každej skupiny postúpia do semifinále. Víťazka celého turnaja získa do juniorského rebríčka ITF 750 bodov. Na turnaji v minulosti súťažili napríklad grandslamové šampióny Markéta Vondroušová, Jelena Rybakinová, Sofia Keninová či Jelena Ostapenková.

David Haggerty, prezident Medzinárodnej tenisovej federácie, povedal: "Juniorské finále ITF World Tennis Tour je každoročné zavŕšenie juniorskej sezóny, ktoré ponúka pohľad na budúce hviezdy tenisu. Slúži ako základná cesta, usmernenie talentovaných mladých hráčov na vrchol tohto športu. S hviezdnou históriou minulých účastníkov, ktorí dosiahli najvyššie méty, zostáva tento turnaj kľúčovým míľnikom vo výchove najsľubnejších tenisových talentov sveta."

Okrem Jamrichovej sa na turnaji predstaví aktuálna svetová juniorská jednotka Alina Kornejevová z Ruska, dvojka Clervie Ngounoueová z USA, Japonky Sara Saitová, Sajaka Išiová, Ena Koikeová a Češky Tereza Valentová a Laura Samsonová.

Renáta Jamrichová nastúpi proti juniorskej špičke.
Renáta Jamrichová nastúpi proti juniorskej špičke.Profimedia