Slovenky vo štvorhre neuspeli a Taliankam podľahli. Finálový turnaj si nezahrajú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenky vo štvorhre neuspeli a Taliankam podľahli. Finálový turnaj si nezahrajú

Talianska radosť v NTC v Bratislave.
Talianska radosť v NTC v Bratislave.TASR
Slovenské tenistky nepostúpili na finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej. V kvalifikačnom dueli prehrali na harde v bratislavskom NTC s Talianskom 2:3. O rozhodujúci tretí bod pre talianske farby sa postarali Martina Trevisanová s Elisabettou Cocciarettovou, ktoré v záverečnej štvorhre zdolali pár Viktória Hrunčáková, Tereza Mihalíková 6:4, 4:6, 7:5.

Slovenský tandem začal dobre a po rýchlom brejku viedol 3:1. Talianky však vyrovnali na 3:3 a v koncovke setu slávili úspech, keď v desiatom geme po druhý raz zobrali Hrunčákovej podanie. Líderkou talianskeho dua bola Trevisanová, ktorá robila Slovenkám problémy ľaváckym servisom a vo výmenách dokázala toho veľa vybehať.

V druhom sete sa Hrunčáková s Mihalíkovou zlepšili na returne, za stavu 3:3 Talianky brejkli pri podaní Cocciarettovej a vynútili si rozhodujúce dejstvo. V ňom vďaka brejku v Tildenovom geme odskočili súperkám na 5:3, no Talianky získali v ďalších minútach štyri gemy za sebou a postúpili na finálový turnaj. Vzájomnú bilanciu so Slovenkami upravili na 1:2. Slovenský tím čaká v septembri baráž o udržanie sa vo svetovej skupine.

"Tridsať minút nikto nepovedal ani slovo, to hovorí za všetko. Táto prehra bude ešte dlho bolieť. Boli sme veľmi blízko niečoho výnimočného, ešte nikdy sa nám v Pohári Billie-Jean Kingovej alebo Davisovom pohári nepodarilo otočiť z 0:2 po prvom dni. Sme hrdí, že sme spojili fanúšikov, takáto atmosféra v NTC už dlho nebola. Ďakujem babám i celému realizačnému tímu. Urobili sme maximum pre víťazstvo, chýbala tomu už len bodka," uviedol kapitán Matej Lipták.

Kvalifikačný duel Pohára Billie-Jean Kingovej:

Anna Karolína Schmiedlová - Camila Giorgiová 2:6, 3:6

Viktória Hrunčáková - Martina Trevisanová 6:7 (9), 3:6

Anna Karolína Schmiedlová - Jasmine Paoliniová 6:1, 4:6, 6:4

Viktória Hrunčáková - Eliabetta Cocciarettová 6:3, 7:6 (2)

Hrunčáková, Mihalíková - Trevisanová, Cocciarettová 4:6, 6:4, 5:7