Slovensko bude proti Slovinsku favoritom. Rebríček nehrá rolu, avizuje Hrunčáková

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovensko bude proti Slovinsku favoritom. Rebríček nehrá rolu, avizuje Hrunčáková
Hrunčáková má bohaté skúsenosti.
Hrunčáková má bohaté skúsenosti.Profimedia
Stabilnou členkou slovenského tímu v Pohári Billie Jean Kingovej je Viktória Hrunčáková (25). V súčasnosti je síce v slovenskom rebríčku až tretia za Annou Karolínou Schmiedlovou (29) a Rebeccou Šramkovou (27), no v súťaži má veľmi veľa skúseností a je platnou hráčkou do dvojhry i štvorhry. V posledných týždňoch hrá v dobrej forme, v marci sa jej podarilo vyhrať dva turnaje kategórie ITF.

Hrunčáková začala s prípravou na stretnutie proti Slovinsku (12. a 13. apríl) už minulý štvrtok. "Zatiaľ to ide veľmi dobre. Máme dobré tréningy, kurt je výborne pripravený. Som šťastná, keď môžem hrať za Slovensko. S babami v tíme máme skvelé vzťahy, takže sa vždy teším na reprezentáciu," povedala pre stránku Slovenského tenisového zväzu.

V posledných týždňoch štartovala dvadsaťpäťročná zverenka Tomáša Hrunčáka na turnajoch kategórie ITF, na ktorých sa rozohrala k veľmi dobrým výkonom. V talianskom Solarine i slovinskej Murskej Sobote sa jej podarilo získať singlový titul. "Bola som veľmi rada, že som sa dostala do formy a najmä na poslednom turnaji v Murskej Sobote som hrala veľmi dobre. Bola to úroveň hry, akú by som mala predvádzať stále. Dúfam, že aj naďalej sa mi bude dariť v tomto duchu a že si udržím dobrú formu."

Slovinsku budú chýbať dve najlepšie singlistky Kaja Juvanová aj Tamara Zidanšeková, ktoré sa veľkou mierou pričinili o vlaňajšie semifinále krajiny na finálovom turnaji. "Obe sú to skvelé hráčky, boli dlhý čas v elitnej stovke. Pre Slovinsko je to určite oslabenie, ale podľa môjho názoru tímové súťaže vôbec nie sú o renkingu. Aktuálny slovinský tím v Bratislave má síce hráčky s nižším rebríčkovým postavením, ale reprezentovať krajinu je niečo úplne iné ako hrať na turnajoch, takže musíme byť určite opatrní," nechala sa počuť Hrunčáková.

Hrunčáková na turnaji v Rumunsku.
Hrunčáková na turnaji v Rumunsku.Profimedia

S aktuálnou slovinskou jednotkou Veronikou Erjavecovou prehrala vlani duel na harde v Maribore. "Bolo to v časti sezóny, keď som nehrala dobre a nebola som v pohode ani psychicky. Určite som si však z toho zápasu zobrala ponaučenie. Povedala som kapitánovi aj ostatným babám, čo od nej môžeme očakávať, lebo nikto iný ju veľmi nepoznal. Aj ostatné Slovinky sú pre nás trošku neznámou."

Po dlhšej dobe nastúpi slovenský tím v pozícii favorita stretnutia. "Papierovo síce budeme favoriti, ale ako som povedala, nemôžeme sa nechať oklamať rebríčkom. Urobíme všetko pre to, aby sme zvíťazili. Diváci sú pre nás kľúčoví, určite sa budeme tešiť, keď príde čo najviac fanúšikov a vytvoria nám dobrú atmosféru," uzavrela.