Ďalší triumf. Nadal si v Brisbane zahrá štvrťfinále: Dve víťazstvá mi dávajú dobrý pocit

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ďalší triumf. Nadal si v Brisbane zahrá štvrťfinále: Dve víťazstvá mi dávajú dobrý pocit
Ikonický tenista ladí svoju starú formu.
Ikonický tenista ladí svoju starú formu.TASR
Španiel Rafael Nadal (37) úspešne zvládol aj druhý zápas vo dvojhre po návrate na tenisové dvorce. Na turnaji ATP v austrálskom Brisbane zdolal v 2. kole domáceho hráča Jasona Kublera (30).

Kubler 0:2 Nadal

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión v prvom kole zvíťazil nad Dominicom Thiemom z Rakúska 7:5, 6:1. Pre skúseného hráča to bol prvý duel dvojhry od minuloročnej porážky v druhom kole na Australian Open, pričom podstúpil dve operácie bedrového kĺbu.

Dlhá prestávka vyvolala obavy o jeho kariéru, ale španielsky tenista uviedol, že je odhodlaný vrátiť sa v novej sezóne. Pripustil však vysoké percento, že to bude jeho posledná sezóna v kariére. Nechal si teda pootvorené dvere a uviedol, že "bude dôležité, čo telo vydrží."

V ďalšej fáze ho čaká opäť domáci hráč Jordan Thompson. Austrálčan postúpil bez boja, keď jeho súper a štvrtý nasadený Ugo Humbert z Francúzska nenastúpil pre chorobu.

"Zápas som začal veľmi dobre, s veľkým odhodlaním. Snažil som sa byť agresívny od základnej čiary a myslím, že to fungovalo celkom slušne. Bol to pre mňa veľmi pozitívny duel. Dve víťazstvá po dlhom čase, keď som bol mimo profesionálneho okruhu, je niečo, čo mi dáva dobrý pocit," uviedol Nadal v rozhovore po stretnutí.