Slováci sa na DC pripravujú už v Aténach. Tóth: Všetci sú zdraví a trénujú naplno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci sa na DC pripravujú už v Aténach. Tóth: Všetci sú zdraví a trénujú naplno

Tibor Tóth chce priviesť svoj tím k úspechu.
Tibor Tóth chce priviesť svoj tím k úspechu.TASR
Slovenskí tenisti sú od nedele v Aténach a pripravujú sa na zápas 1. svetovej skupiny Davisovho pohára proti Grécku (16. a 17. septembra). Pätica reprezentantov Slovenska nemohla trénovať v mieste konania zápasu, tvrdý povrch na štadióne Panathenaic ešte nie je pripravený.

Podľa kapitána však zatiaľ ide všetko podľa plánu. "Väčšina tímu sa v Aténach stretla už v sobotu. Prípravu sme začali v nedeľu, Lukáš Klein dostal ešte jeden deň voľna navyše, v Turecku odohral ťažké zápasy," povedal Tibor Tóth pre oficiálnu stránku STZ a doplnil:

"Tréningový kurt však ešte nebol hotový, na ten sme sa dostali až v pondelok. Na hlavnom kurte sme ešte netrénovali, nakoľko stále nie je pripravený. Mal by byť podľa organizátorov k dispozícii v stredu večer, no dosť sa to naťahuje a zatiaľ to tak nevyzerá."

Hlavnou úlohou bolo pre hráčov zvyknúť si na povrch, ktorý je položený na drevách, takže odskoky sú vyššie. "Prvé dni prípravy nám komplikoval silný vietor a ťažko sa trénovalo. Od stredy začíname hrať na body a prípravu smerovať na stretnutie. Všetci hráči sú zdraví a trénujú naplno. Verím, že sa už nič neudeje a budeme dobre pripravení," konštatoval Tóth, pre ktorého to bude piate stretnutie v pozícii kapitána na lavičke slovenského tímu.

Lídrom domáceho tímu je Stefanos Tsitsipas, siedmy hráč svetového rebríčka ATP. Okrem finalistu tohtoročného Australian Open by sa v gréckom výbere mali predstaviť Stefanos Sakellaridis, Alexandros Skorilas, Michail Pervolarakis a Petros Tsitsipas.

Víťaz celého merania síl si zabezpečí účasť v budúcoročnej kvalifikácii o postup na finálový turnaj 2024. Úvodné sobotňajšie dvojhry odštartujú o 10:00. V nedeľu sa začne hrať v rovnakom čase, na programe sú štvorhra a záverečné single.