Výzvou pre Slovákov v Davis Cupe bude najmä Tsitsipas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Výzvou pre Slovákov v Davis Cupe bude najmä Tsitsipas
Tóth tvrdí, že Slováci nie sú bez šance ani proti Tsitsipasovi.
Tóth tvrdí, že Slováci nie sú bez šance ani proti Tsitsipasovi.TASR
Pätica slovenských tenistov Alex Molčan (25), Lukáš Klein (25), Norbert Gombos (33), Igor Zelenay (40), Lukáš Pokorný (21) figuruje v nominácii na zápas 1. svetovej skupiny Davisovho pohára v Grécku. Lídrom domáceho tímu v Aténach bude 16. a 17. septembra Stefanos Tsitsipas (25), siedmy hráč svetového rebríčka ATP.

Okrem finalistu tohtoročného Australian Open by sa v gréckom výbere mali predstaviť Stefanos Sakellaridis, Alexandros Skorilas, Michail Pervolarakis a Petros Tsitsipas. Hrať sa bude na betóne vonku na štadióne Panathenaic.

Víťaz duelu si zabezpečí účasť v budúcoročnej kvalifikácii o postup na finálový turnaj 2024. Úvodné sobotňajšie dvojhry odštartujú o 10:00. V nedeľu sa začne hrať v rovnakom čase, na programe sú štvorhra a záverečné single. Kapitán slovenského tímu Tibor Tóth verí, že všetci nominovaní hráči budú zdravotne fit.

"Alex Molčan má ľahšiu črevnú virózu, no nemalo by to byť nič vážne a tento týždeň by sa mal pripravovať na harde. Ďalší hráči sú na turnaji v Istanbule. V sobotu odletia priamo do Atén a v nedeľu začneme so spoločnou prípravou v dejisku zápasu," uviedol.

Podľa šéfa slovenskej lavičky pôjdu jeho zverenci do každého zápasu s cieľom zvíťaziť. "Bolo by skvelé, keby sa niektorému z chalanov podarilo prekvapiť a zabodovať aj vo dvojhre proti Stefanosovi Tsitsipasovi. Je to veľmi kvalitný hráč, no momentálne nemá až takú formu. Dokáže vyvinúť silný tlak z forhendu, ak však nie je vo svojej koži, vie vyprodukovať veľa nevynútených chýb," zdôraznil Tóth.

Súčasťou slovenského tímu je dlhé roky aj Miloslav Mečíř.
Súčasťou slovenského tímu je dlhé roky aj Miloslav Mečíř.TASR

Lodivod takisto priznal, že ani slovenskí tenisti nie sú v ideálnej forme: "Výsledky slovenskej mužskej zložky v tejto sezóne nie sú najlepšie. Alexa trápili zranenia, no v uplynulých dvoch mesiacoch to bolo z jeho strany lepšie. Noro Gombos aj vinou choroby klesol v rebríčku, no vždy vydá zo seba všetko. Jazýčkom na váhach môže byť štvorhra, bratia Tsitsipasovci majú svoju kvalitu a získať tento bod nebude jednoduché."

Tóth i hráči sa tešia na tenisový sviatok. "V poslednom domácom zápase vytvorili Gréci divácky rekord v návštevnosti a aj teraz bude vypredané. Nastúpiť v antickej aréne, ktorá bola v minulosti dejiskom olympijských hier, bude určite veľký zážitok. Čakám veľmi búrlivé prostredie, dúfam však, že diváci budú rovnako ako vo februárovom dueli v Holandsku féroví," zhodnotil kouč slovenského výberu.