Je síce mladý, ale nie superman. Djokovič obhajuje neúčasť Alcaraza na Davisovom pohári

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je síce mladý, ale nie superman. Djokovič obhajuje neúčasť Alcaraza na Davisovom pohári

Novak Djokovič sa vo štvrtok postavil na obranu Carlosa Alcaraza za to, že tento týždeň vynechal zápasy Davisovho pohára
Novak Djokovič sa vo štvrtok postavil na obranu Carlosa Alcaraza za to, že tento týždeň vynechal zápasy Davisovho poháraAFP
Novak Djokovič (36) sa vo štvrtok postavil na obranu Carlosa Alcaraza, ktorý tento týždeň vynechal zápasy Davisovho pohára, keď povedal, že 20-ročný Španiel je síce mladý, ale nie je to superman.

Alcaraz sa po prehre s Daniilom Medvedevom v semifinále US Open odhlásil zo záverečnej skupinovej fázy Davis Cupu s tým, že si potrebuje oddýchnuť. 

Španielsku by sa svetová dvojka zišla, keď v stredu vo Valencii prehralo v úvodnom dueli skupiny C s Českom 0:3. Djokovič, ktorého Srbsko sa v piatok stretne so Španielskom, povedal španielskym médiám vo Valencii:

"Možno ste naštvaní, že nehrá za Španielsko, pretože on má 20 rokov a ja 36, on je unavený a ja nie. Je dôležité pochopiť, že má pred sebou ešte veľa času."

Djokovič, ktorý vo Flushing Meadows zdolal Medvedeva a získal rekordný 24. grandslamový titul, dodal: "Už vlani hral za Španielsko, na to sa nedá zabudnúť. Vyhral vtedy US Open, aby po niekoľkých dňoch tu hral so srdcom a vášňou pre svoju krajinu."

Svetová jednotka pripomenula rozrušenie, ktoré vyvolala, keď sa rozhodla nenastúpiť za Srbsko v každoročnej súťaži mužských tímov.

"Davisov pohár som vynechal už niekoľkokrát. Viem, že ohlasy a reakcie z mojej krajiny neboli nič extra. Keď vynecháte reprezentáciu svojej krajiny, je v tom veľa negatívneho. Je ťažké byť vždy perfektný a vždy k dispozícii. Sme súčasťou individuálneho športu, reprezentujete svoju krajinu, ale aj seba samého. Turnajov je veľa a on ich odohral mnoho."

Srbský tenista Novak Djokovič reaguje na zápas s Rusom Daniilom Medvedevom vo finále US Open
Srbský tenista Novak Djokovič reaguje na zápas s Rusom Daniilom Medvedevom vo finále US OpenAFP

Djokovič nadviazal: "Aj keď má 20 rokov, neznamená to, že je superman. Potrebuje si aj oddýchnuť... Úprimne, pre nás, pre srbský tím, je lepšie, že tu nie je, ale som si istý, že sa vráti a prinesie Španielsku veľa radosti."

Djokoviča nechal odpočívať srbský daviscupový kapitán Viktor Troicki pri utorňajšom úvodnom víťazstve svojej krajiny nad Južnou Kóreou (3:0). Napriek dlhej sezóne však povedal, že je pripravený pomôcť Srbsku v snahe kvalifikovať sa do vyraďovacieho finále v Malage v októbri tohto roka.

"Po vyčerpávajúcich niekoľkých mesiacoch s množstvom zápasov sa zrejme necítim veľmi sviežo, ale myslím si, že je to pozitívna únava za úspech, ktorý som dosiahol v Amerike.

"Na regeneráciu nie je veľa času. Musím sa snažiť udržať intenzitu a pokúsiť sa urobiť všetko pre to, aby som svoje telo a seba prispôsobil novému časovému pásmu a novým podmienkam a prispel svojej krajine bodmi."