Diskvalifikácia Rubľova v semifinále v Dubaji. Rus nezvládol záver a kričal na rozhodcu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Diskvalifikácia Rubľova v semifinále v Dubaji. Rus nezvládol záver a kričal na rozhodcu

Rubľov psychicky neuniesol záver semifinálovej bitky s Bublikom.
Rubľov psychicky neuniesol záver semifinálovej bitky s Bublikom.Profimedia
Andrej Rubľov (26) príde o všetky body a peniaze za semifinálovú účasť v Dubaji a opustí prvú päťku rebríčka. Finalista posledných dvoch ročníkov psychicky neuniesol záver semifinálovej bitky s Alexandrom Bublikom (26) a za stavu 7:6, 6:7, 5:6 bol diskvalifikovaný pre zlé správanie a prekročenie hranice v diskusii s čiarovým rozhodcom. Bublik sa v sobotňajšom finále stretne s obhajcom titulu Daniilom Medvedevom (28) alebo Ugo Humbertom (25).

Bublik - Rubľov 6:7, 7:6, 6:5 / diskvalifikácia

Andrej Rubľov je známy svojimi výbuchmi hnevu. Po jeho poslednom výstupe v Dubaji sa však zdá, že je bude musieť byť odhodlaný na svojom správaní počas zápasov popracovať. Nie je tajomstvom, že práve psychická stránka je najväčšou slabinou momentálne druhého najlepšieho ruského tenistu v rebríčku.

K incidentu a následnej diskvalifikácii vôbec nemuselo dôjsť. V piatkovom semifinále na päťstovke v Dubaji viedol Rubľov nad Alexandrom Bublikom 4:2 v rozhodujúcom sete a mal tri brejkbaly. O náskok prišiel a za stavu 6:5 nezvládol napínavú koncovku. Aktuálne piaty muž svetového rebríčka prekročil hranicu krikom na čiarového rozhodcu.

Rubľov sa sťažoval čiarovému rozhodcovi na spornú loptičku a upozornil ho, že ide o aut. Nezvolil však najlepší spôsob, ako komunikovať svoje pocity jednému z rozhodcov. Následne ukázal údajný aut aj umpirovému rozhodcovi. Ďalší čiarový potom nahlásil Rubľova za nadávky v ruštine.

Počas výmeny strán prišiel na kurt supervízor a oznámil Rubľovovi, že za svoje správanie bol diskvalifikovaný. Jeho súper Bublik bol tiež šokovaný a ešte sa snažil presvedčiť supervízora, aby nechal zápas pokračovať. Ten však bol nemilosrdný a svoje rozhodnutie nezmenil.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Pre diskvalifikáciu príde Rubľov o všetky body a peniaze za semifinále a v pondelok vypadne z TOP 5 svetového rebríčka. Navyše zahodil šancu postúpiť do finále, ktoré na tomto mieste hral v predchádzajúcich dvoch rokoch. Predvlani zdolal Jiřího Veselého a minulý rok prehral s Daniilom Medvedevom.

Bublik sa bude usilovať o svoj druhý tohtoročný a celkovo piaty triumf, prvý na vonkajšom betóne. Vo finálových dueloch má negatívnu bilanciu 4-6 a ak zdolá obhajcu titulu Daniila Medvedeva alebo Uga Humberta, priblíži sa minimálne k polovičnej úspešnosti. Postupom do finále si zabezpečil premiérové umiestnenie v prvej dvadsiatke rebríčka.