Cesta Schmiedlovej v Austine pokračuje. V Dubaji skrat Rubľova a nečakaný koniec Medvedeva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Cesta Schmiedlovej v Austine pokračuje. V Dubaji skrat Rubľova a nečakaný koniec Medvedeva
Proti Sevastovej má Schmiedlová negatívnu bilanciu 0:4. Jej prvá prehra s Lotyškou prišla ešte v decembri 2012.
Proti Sevastovej má Schmiedlová negatívnu bilanciu 0:4. Jej prvá prehra s Lotyškou prišla ešte v decembri 2012.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 1. marca?

22:35 - Danielle Collinsová ukončila svoje posledné vystúpenie v Austine skrečom vo štvrťfinále. Domáca reprezentantka, ktorá tento rok ukončí kariéru, prehrala úvodný set so Wang Si-jü 2:6 a rozhodla sa v zápase nepokračovať. Číňanka bude útočiť na svoje druhé finále na tejto úrovni proti nasadenej jednotke Anheline Kalininovej.

21:30 - V Austine Anhelina Kalininová dvakrát prekonala stratu setu a brejku, aby po viac ako dvoch hodinách vyradila Diane Parryovú 1:6, 6:4, 6:2 a postúpila do svojho prvého semifinále od mája, keď hrala najväčšie finále v kariére na podujatí WTA 1000 v Ríme. O finále v Texase sa nasadená jednotka stretne buď s Danielle Collinsovou, alebo Wang Si-jü.

18:54 - Daniil Medvedev mal v Dubaji jedinečnú príležitosť obhájiť minuloročný triumf a prvýkrát v kariére triumfovať dvakrát na tom istom mieste. Najväčší favorit a najvyššie nasadený hráč však v Spojených arabských emirátoch skončil v semifinále po prehre 5:7, 3:6 s Ugom Humbertom, čím si zhoršil bilanciu proti Francúzovi na 1:3. Humbert sa vo svojom šiestom finále stretne s Alexandrom Bublikom, pričom všetkých päť predchádzajúcich vyhral.

17:15 - Andrej Rubľov príde o všetky body a peniaze za semifinálovú účasť v Dubaji a opustí prvú päťku rebríčka. Finalista posledných dvoch ročníkov psychicky neuniesol záver semifinálovej bitky s Alexandrom Bublikom a za stavu 7:6, 6:7, 5:6 bol diskvalifikovaný pre zlé správanie a prekročenie hranice v diskusii s čiarovým rozhodcom. Bublik sa v sobotňajšom finále stretne s obhajcom titulu Daniilom Medvedevom alebo Ugo Humbertom. Čítajte viac.

08:28 - Casper Ruud nečelil vo štvrťfinále turnaja ATP 500 v Acapulcu ani jednému brejkbalu, napriek tomu potreboval proti Benovi Sheltonovi na postup všetky tri sety. Najlepší nórsky tenista zdolal mladého talentovaného Američana po viac ako dvaapolhodinovej bitke a po prvej hodine rannej 6:7, 6:4, 6:4. Pred týždňom si zahral finále na inom mexickom podujatí ATP v Los Cabos, na ďalšie bude útočiť v semifinále proti rakete Holgera Runeho.

07:25 - Anastasia Pavľučenkovová nedávno absolvovala sériu troch turnajov WTA, na ktorých sa dostala minimálne do štvrťfinále. Po semifinále v Linzi a na turnaji WTA 1000 v Dauhe sa však v Dubaji nepostavila na zápas druhého kola pre chorobu. Prvý zápas po prestávke dokázala vyhrať, keď v San Diegu odvrátila nepriaznivý stav 4:6, 0:4 a napokon vyradila Wang Sin-jü po výsledku 4:6, 7:6, 6:2. O ďalšie semifinále si zahrá s Martou Kosťukovou.

07:22 - Holger Rune si aj pri druhom štarte v Acapulcu zahrá semifinále. Trápiaci sa dánsky mladík vo štvrťfinále po dvoch tajbrejkoch a dvojhodinovom boji zdolal Dominika Köpfera, ktorý je v rebríčku o 51 miest nižšie. O druhé tohtoročné finále a prvé na tomto mieste sa stretne s Casperom Ruudom alebo Benom Sheltonom.

07:20 - Kateřina Siniaková prehrala na predošlom podujatí v Dubaji v prvom kole s Emmou Navarrovou, pričom recept na rovnakú súperku nenašla ani na prebiehajúcom WTA 500 v kalifornskom San Diegu. Tentoraz Američanke podľahla 3:6, 6:3, 1:6 a na prvú tohtoročnú štvrťfinálovú účasť stále čaká. Nasadená trojka sa vo štvrťfinále stretne s kvalifikantkou Dariou Savilleovou.

07:15 - Alex de Minaur pokračuje v obhajobe svojho doteraz jediného triumfu na turnajoch väčších ako ATP 250. Austrálčan vo štvrťfinále v Acapulcu zdolal bývalého finalistu Stefanosa Tsitsipasa po obrate 1:6, 6:3, 6:3 a vzájomnú bilanciu upravil na 2:11.

07:10 - Jack Draper pokračuje na "päťstovke" v Acapulcu vo vynikajúcej forme a ani tretiemu súperovi nepovolil viac ako štyri gemy. Britský mladík síce tentoraz kanára neudelil, napriek tomu vo štvrťfinále deklasoval dvakrát 6:2 Miomira Kecmanoviča a zahrá si svoje prvé semifinále na podujatí väčšom ako ATP 250. V ňom vyzve obhajcu titulu Alexa de Minaura.

06:40 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Austine. V druhom kole zdolala domácu Američanku Sachiu Vickeryovú 5:7, 7:6 (5), 7:5, pričom ich duel trval bez ôsmich minút rovné tri hodiny. Zaujímavosťou je, že posledných 12 loptičiek v súboji získala na svoje konto rodáčka z Košíc.

Medzi osmičkou najlepších si Schmiedlová zmeria sily s Anastasijou Sevastovou, ktorá prekvapivo vyradila nasadenú dvojku podujatia Sloane Stephensovú 6:3, 6:2. Tridsaťtriročná Lotyška vedie vo vzájomnej bilancii nad Slovenkou 4:0, hráčky sa však naposledy stretli ešte vo februári 2019.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore