Swiateková vrátila Svitolinovej prehru, Rybakinová sa v osemfinále nečakane trápila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková vrátila Svitolinovej prehru, Rybakinová sa v osemfinále nečakane trápila

Swiateková pokračuje v Dubaji vo svojej víťaznej sérii.
Swiateková pokračuje v Dubaji vo svojej víťaznej sérii.Profimedia
Iga Swiateková (22) odplatila v Dubaji dvojnásobnej šampiónke Eline Svitolinovej (29) wimbledonskú prehru po setoch 6:1, 6:4. Natiahla tak svoju aktuálnu sériu neporaziteľnosti na šesť zápasov a chce zopakovať vlaňajšie finále v Spojených arabských emirátoch. Do štvrťfinále postúpila aj Jelena Rybakinová (24), ďalšia z bývalých finalistiek dubajského podujatia, ktorá takmer tri hodiny bojovala s Magdalénou Frechovou (26).

Swiateková - Svitolinová 6:1, 6:4

Iga Swiateková prišla v januári na Australian Open po šokujúcej prehre v 3. kole s Lindou Noskovou o svoju sériu 18 víťazstiev vrátane triumfov na turnaji 1000 v Pekingu a tiež na Turnaji majsteriek. Ďalšiu víťaznú sériu odštartovala pred týždňom v obľúbenej Dauhe, kde kraľovala tretí rok po sebe a stala sa prvou trojnásobnou šampiónkou v histórii turnaja.

V katarskej metropole nestratila ani set a do rozhodujúcej sady nemusal zatiaľ ani na druhom tohtoročnom podujatí WTA 1000 v Dubaji, kde bolo jej najlepším výsledkom minuloročné finále, v ktorom prehrala s Barborou Krejčíkovou. Po Sloane Stephensovej si poradila aj s Elinou Svitolinovou.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

V úvodnom vystúpení s bývalou šampiónkou US Open sa na kurte zdržala dve hodiny, no duel so Svitolinovou, ktorá sa vlani vrátila po materskej pauze a už je späť v prvej dvadsiatke rebríčka, zvládla za hodinu a 25 minút. Dvojnásobnej víťazke dubajského podujatia vrátila vlaňajšiu štvrťfinálovú prehru z Wimbledonu a svoju tohtoročnú bilanciu upravila na 13-1.

Svetová jednotka dominovala až do stavu 6:1, 2:0. Potom sa začala trápiť pri vlastnom podaní a stratila náskok 2:0 a 4:2. V deviatej hre druhého setu po piaty raz v zápase zobrala Ukrajinke servis a napriek ďalšej hrozbe brejku stretnutie dopodávala.

Swiateková bude mať vo štvrtok proti Čeng Čchin-wen alebo Anastasii Potapovovej šancu vylepšiť svoju fenomenálnu bilanciu 26-5 vo štvrťfinálových stretoch na najvyššom okruhu. Medzi najlepšou osmičkou turnajov WTA 1000 si v minulosti zahrala 12-krát a neuspela len vlani na antuke v Ríme, kde podľahla Jelene Rybakinovej.

Frechová - Rybakinová 6:7, 6:3, 4:6

Jelena Rybakinová vstúpila do tejto sezóny triumfom v Brisbane, ale potom nasledovali nečakané prehry vo štvrťfinále v Adelaide s Jekaterinou Alexandrovovou a v druhom kole Australian Open, kde obhajovala finále, s Annou Blinkovovou.

Na Blízkom východe si však ešte môže zahrať o titul aj na svojom treťom turnaji. Pred dvoma týždňami kraľovala na ďalšej tohtoročnej päťstovke v Abú Zabí a pred pár dňami prehrala vo finále s Igou Swiatekovou na úvodnej tisícke sezóny v Dauhe.

V Dubaji pokračuje v solídnej forme, no s výkonom proti kvalifikantke Magdaléne Frechovej spokojná nebude. Proti poľskej outsiderke potrebovala všetky tri sety a na kurte strávila takmer tri hodiny. V napokon získanom úvodnom dejstve prehrávala už 3:5 a v tajbrejku doháňala deficit 2:5, ktorý otočila piatimi bodmi v rade.

Štatistický pohľad.
Štatistický pohľad.Flashscore

Vo štvrťfinále sa finalistka z roku 2020 stretne s Jasminou Paoliniovou, s ktorou má vyrovnanú bilanciu 1-1. Talianka bude po skalpe Marii Sakkariovej usilovať o svoje najväčšie semifinále. Grécka jednotka zatiaľ nenašla formu ani po ukončení dlhoročnej spolupráce s trénerom Tomym Hillom a aj na štvrtom turnaji roka skončila na druhej súperke.