Tvrdá kritika od legendy: Je čas na zmenu, WTA by mala viesť žena, hovorí Navrátilová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tvrdá kritika od legendy: Je čas na zmenu, WTA by mala viesť žena, hovorí Navrátilová

Navrátilová na finálovom turnaji WTA v Cancúne.
Navrátilová na finálovom turnaji WTA v Cancúne.Profimedia
Najúspešnejšia hráčka tenisovej histórie Martina Navrátilová (67) sa vyjadrila k dramatickému vývoju na ženskom okruhu WTA. Česko-americká legenda verí, že Steve Simon čoskoro odstúpi a novou šéfkou organizácie sa stane žena.

WTA tento rok oslavuje 50 rokov svojej existencie, ale zápasí s najväčšou krízou v histórii. Najlepšie hráčky sa spojili proti vedeniu organizácie a dokonca si najali právnika, aby si vyjednali podmienky na turnajoch.

Problematické riadenie súťaží potom naplno odhalila organizácia finálového turnaja v mexickom Cancúne. O zlých podmienkach otvorene hovoria samotné tenistky a úspešný priebeh vrcholu sezóny komplikuje aj počasie. Najdôležitejší turnaj roka sa hrá v provizórnej aréne bez strechy.

"Steve Simon vedie organizáciu deväť rokov a pozrite sa, kde sme skončili. Najdôležitejší turnaj roka hráme počas hurikánovej sezóny v Cancúne. Bolo tu veľa zlých rozhodnutí a on o tom všetkom ešte ani nebol schopný otvorene hovoriť," komentovala Navrátilová najnovší vývoj v rozhovore s reportérom Marcusom Bucklandom a bývalou hráčkou Danielou Hantuchovou pre vysielanie Amazon Prime priamo na centrálnom dvorci turnaja.

Legenda svetového tenisu narážala na informácie televíznych spoločností, že výkonný riaditeľ WTA počas finálového turnaja v mexickom letovisku dvakrát odmietol situáciu komentovať.

"Ako líder čohokoľvek musíte prevziať zodpovednosť, treba počúvať ľudí, ktorých máte viesť. Simonova odpoveď na list hráčok WTA nebola včasná. V skutočnosti prišla až po zverejnení sťažnosti tenistiek v médiách, ktoré sa ňou začali zaoberať. Ženský tenis potrebuje lídra, ktorému záleží na hráčkach," apeluje Navrátilová.

"Pre mňa osobne bola WTA vždy ženskou asociáciou, a ak sa pozriete na históriu, zvyčajne ju viedli muži. Za tie roky mala len tri riaditeľky. Verím, že ak sa šéfom WTA stane niekto nový, bude to opäť žena. Kto iný by mal lepšie rozumieť hráčkam? Je veľa takých, ktoré sú na túto pozíciu kvalifikované. Pre Stevea Simona bude ťažké obhájiť túto pozíciu, všetko ukazuje na iný smer," dodala víťazka 59 grandslamových trofejí.