Milujem tréningy s Nadalom. Je silný ako nikdy predtým, hlási Wawrinka pred French Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Milujem tréningy s Nadalom. Je silný ako nikdy predtým, hlási Wawrinka pred French Open

Nadala a Wawrinku čakajú náročné skúšky.
Nadala a Wawrinku čakajú náročné skúšky.AFP
Stan Wawrinka (39) sa vyjadril, že Rafael Nadal (37) je silný ako nikdy predtým. Španielsky 14-násobný šampión French Open sa pripravuje na svoje posledné vystúpenie na kurtoch Roland Garros, práve tam si s ním zatrénoval švajčiarsky veterán.

Nadal, ktorý na budúci týždeň dovŕši 38 rokov, toho od januára 2023 veľa nenahral. Z hry ho vyradilo zranenie bedrového kĺbu a natrhnutý sval. Musel vynechať French Open 2022, kde bol obhajcom titulu, ale teraz sa do Paríža vrátil a čaká ho emotívna rozlúčka s podujatím, na ktorom od roku 2005 prehral len trikrát zo 115 zápasov.

"Je dobré vidieť, že môže opäť hrať a že nie je zranený. Pevne dúfam, že sa vráti vo forme, pretože ak mu telo dopraje trochu pokoja, má čo dokazovať," povedal Wawrinka, tamojší šampión z roku 2015 a dodal:

"Je silnejší ako kedykoľvek predtým. Trénoval som s ním. Milujem tie tréningy, vždy do toho dáva veľa intenzity. Ak sa mu vyhnú zranenia, počas roka môže byť veľmi nebezpečný."

Španiel, ktorého 22 grandslamových titulov je v historickom rebríčku mužov druhom najlepším počinom za 24 titulmi Novaka Djokoviča, má pred sebou viac než náročnú skúšku. 

Bývalá svetová jednotka sa v prvom kole stretne so štvrtým nasadeným Alexandrom Zverevom. V poslednom vzájomnom strete na Roland Garros v roku 2022 utrpel Zverev vážne zranenie členka a bol nútený odstúpiť zo semifinále.

Wawrinka sa domnieva, že Nadalovu auru antukovej nadvlády mohli narušiť jeho nedávne problémy so zraneniami: "Niektoré veci mu idú menej dobre ako predtým, ale môžu za to zranenia."

Niekdajšia svetová trojka, teraz 97. hráč rebríčka ATP, mala tiež zaujímavý žreb - Švajčiar vyzve trojnásobnéhograndslamového šampióna Andyho Murrayho, ktorý takisto hrá na turnaji naposledy.

Wawrinka v roku 2007 podstúpil operáciu pravého kolena a v marci a júni 2021 ľavej nohy. Murray absolvoval v roku 2018 operačný zákrok bedrového kĺbu, ktorý mu zachránil kariéru. 

"Je to človek, ktorého veľmi dobre poznám. Počas našich kariér sme proti sebe hrali veľakrát. V posledných rokoch sme mali niekoľko zranení, ale mohol by to byť zaujímavý zápas. Od začiatku roka som vyhral málo duelov, ale celkovo je moja fyzická aj technická úroveň dobrá. V tréningu sa mi darí, takže dúfam, že budem schopný vyhrávať," vyjadril nádej Wawrinka.