Najťažší grandslam. O to výnimočnejšie je získať rekord práve tu, zdôraznil Djokovič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najťažší grandslam. O to výnimočnejšie je získať rekord práve tu, zdôraznil Djokovič
Novak Djokovič si užíva slastný pocit s trofejou za víťazstvo na French Open.
Novak Djokovič si užíva slastný pocit s trofejou za víťazstvo na French Open. Reuters
Novak Djokovič (36) uviedol, že zisk rekordného 23. grandslamového titulu vo dvojhre mužov na French Open po tom, ako v nedeľu zdolal Nóra Caspera Ruuda (24) 7:6, 6:3, 7:5, bol špeciálny vzhľadom na to, že parížska antuka bola pre neho vždy najťažšou.

Srb vyhral najviac grandslamov spomedzi všetkých hráčov a ako jediný uspel v každom zo štyroch - Australian Open, French Open, Wimbledon a US Open - aspoň trikrát. Djokovič ovládol 10-krát hlavný podnik v Austrálii a trikrát v USA, okrem toho sedemkrát triumfoval vo Wimbledone.

"Nie je náhoda, že som 23. grandslam vyhral práve tu v Paríži, pretože tento turnaj bol naozaj v celej mojej kariére najťažší z pohľadu celkového triumfu," vyhlásil Djokovič, ktorý hral v parížskom finále sedemkrát na kurte Philippa Chatriera.

"Veľa emócií je na tomto kurte, ale aj mimo neho. Ešte raz ďakujem za výnimočnú, nádhernú atmosféru. Som veľmi rád, že sa s vami môžem podeliť o tento úžasný okamih mojej kariéry na tomto špeciálnom mieste," doplnil pri preberaní trofeje.

Tohtoročný French Open získal bez účasti Rafaela Nadala. Svojho najväčšieho konkurenta, ktorého predbehol v počte grandslamových titulov (22). V Paríži triumfoval štrnásťkrát. Španiel vynechal turnaj pre zranenie a operáciu bedrového kĺbu, ktorá ho vyradí z hry minimálne do konca roka.

"Mám v živote šťastie, že som vyhral 23 grandslamov. Je to neuveriteľný pocit. Nech už sa venujete čomukoľvek, tenisu, alebo niečomu inému, ako sedemročný som sníval, že raz vyhrám Wimbledon a stanem sa číslom jeden. Jedno je isté, cítil som, že mám moc vytvoriť si vlastný osud. Cítil som to každou bunkou svojho tela," dodal srbský tenista.

Djokovič teraz môže rozšíriť svoje vedenie v počte grandslamových víťazstiev, keď sa sezóna presunie na trávu a Wimbledon, kde sa bude uchádzať o ôsmy titul.

Prehľad zápasu Djokovič - Ruud 7:6, 6:3, 7:5