Obľúbený Paríž a najväčší úspech kariéry. Skromná Schmiedlová si splnila sen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Obľúbený Paríž a najväčší úspech kariéry. Skromná Schmiedlová si splnila sen
Schmiedlová si v rebríčku WTA polepší, čaká ju posun zo 100. miesta do ôsmej desiatky.
Schmiedlová si v rebríčku WTA polepší, čaká ju posun zo 100. miesta do ôsmej desiatky.TASR
Anna Karolína Schmiedlová (28) v pondelok skončila na tohtoročnom French Open v osemfinále dvojhry. Vďaka tomuto výsledku zaknihovala svoj najlepší výsledok na niektorom z turnajov veľkej štvorky.

Okrem dobrého výsledku sa môže tešiť z toho, že v Paríži predvádzala výborný tenis, hrala odvážne, sebavedomo, ale zároveň skromne a s rešpektom. V úvodnom kole zdolala nasadenú jedenástku, v osemfinále potrápila svetovú šestku. A to všetko na jej obľúbenom podujatí vo francúzskej metropole.

Schmiedlová - Gauffová 5:7, 2:6

Rozhodol jedenásty gem

Schmiedlovú mrzelo, že turnaj sa pre ňu skončil. "Aj napriek veľkému úspechu človek nie je nikdy stopercentne spokojný. Odohrala som vyrovnaný zápas, boli tam momenty, ktoré som mohla lepšie využiť. Každopádne to bolo lepšie ako naše posledné stretnutie. Dalo sa proti nej hrať, boli tam vyrovnané stavy, najmä v prvom sete."

"Podarilo sa mi vyrovnať na 5:5, no pri svojom servise som dobre nezvládla jedenásty gem, ktorý bol asi najdôležitejší. Rovnako v druhom sete som sa dobrou hrou dostala do vedenia 2:1 a mala som šancu ísť aj do vedenia 3:1. Keby sa mi to podarilo, zasa by súperka trošku znervóznela."

"Celkovo som aj so zápasom spokojná, hoci som bola trošku nervóznejšia, ako by som si priala. Mala som zo súperky rešpekt, ktorý ma trošku brzdil, ale som rada, že som zahrala taký vyrovnaný zápas," uviedla Schmiedlová v rozhovore pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu.

Podmienky nie sú výhovorka

Proti Gauffovej nastúpila na centrálnom dvorci, na zápas sa prišlo pozrieť veľa tenisových fanúšikov.

"Nebolo to vôbec ľahké. Hrali sme na veľkom kurte, bolo tam mnoho ľudí a dobrá atmosféra. Som rada, že som mohla takto zakončiť turnaj. V zopár momentoch som mohla zahrať trochu lepšie. Veľmi tam fúkalo, ale podmienky boli rovnaké pre nás obe, nie je to výhovorka."

"Na servise to bolo ťažké, vietor sa tam nepríjemne točil. Celkovo si myslím, že to bol dobrý zápas. Ukázal mi, že dokážem hrať aj s najlepšími hráčkami sveta."

Splnenie sna

Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza podávala na celom turnaji veľmi dobré výkony, prezentovala sa aktívnou hrou, snažila sa hrať agresívne. Prinieslo jej to ovocie v podobe prvej osemfinálovej účasti na grandslamovom turnaji v kariére.

"Parížske vystúpenie hodnotím celkovo veľmi pozitívne. Keby mi pred začiatkom turnaja niekto povedal, že tu postúpim do osemfinále, bolo by to pre mňa splnenie sna, asi by som tomu ani neverila. Je to určite jeden z najväčších úspechov mojej kariéry, možno aj najväčší."

Schmiedlová sa lúči s kurtami na French Open.
Schmiedlová sa lúči s kurtami na French Open.TASR

"Som spokojná s predvedenou hrou a aj s tým, ako som to tu zvládala hlavou. Bojovala som až do konca. Dosiahnutý výsledok mi veľmi pomôže do zvyšku sezóny, jednak so sebavedomím, jednak bodovo. V rebríčku sa posuniem výraznejšie vyššie a do konca roka sa dostanem na veľa veľkých turnajov," zakončila najlepšia slovenská singlistka.