Gauffová uhasila 16-ročnú hviezdičku. Ešte nás proti sebe uvidíte mnohokrát, vraví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gauffová uhasila 16-ročnú hviezdičku. Ešte nás proti sebe uvidíte mnohokrát, vraví
Coco Gauffová otočila duel so 16-ročnou Andrejevovou.
Coco Gauffová otočila duel so 16-ročnou Andrejevovou.Profimedia
Coco Gauffová (19) vyhrala duel tínedžeriek v 3. kole Roland Garros. Američanka po vyrovnanom prvom sete prekonala vychádzajúcu hviezdu svetového rebríčka 16-ročnú Mirru Andreevovú 6:7, 6:1, 6:1 a pokračuje v obhajobe minuloročného finále.

Andrejevová - Gauffová 7:6, 1:6, 1:6

Gauffová pred French Open nevyhrala na žiadnom tohtoročnom antukovom turnaji viac ako jeden zápas a aj v Paríži mala rozpačitý štart, ale po úvodnom obrate sa postupne zlepšuje.

V dnešnom súboji tretieho kola si poradila s mladučkou hviezdou Mirrou Andrejevovou. Súperku, ktorá tento rok vyhrala 22 z 24 zápasov a v Paríži debutovala na grandslamovom turnaji po úspešnej kvalifikácii, zdolala 6:7, 6:1, 6:1.

Úvodný set ponúkol divákom viac ako hodinovú preťahovačku. Obe tenistky trikrát stratili svoje podanie, pričom Gauffová naposledy za stavu 5:4. V tajbrejku potom Andrejevová ukázala pevnejšie nervy a zúročiť získať pokoj na svojej rakete.

Američanka však prepla na vyššiu úroveň, od začiatku druhého dejstva začala svoju súperku prehrávať a otočila vývoj zápasu. V druhom a treťom sete zaznamenala 21 winnerov, urobila len 7 nevynútených chýb a po dvoch hodinách vyhrala.

"V prvom sete som mala šancu, podávala som, ale neodviedla som dobrú prácu a v tajbrejku som hrala trochu nedisciplinovane. Od druhého dejstva som však hrala veľmi dobre a bola som koncentrovaná," komentovala Gauffová súboj násťročných tenistiek.

"Mirra je veľmi mladé dievča. Pamätám si, keď som tu hrala ako šestnásťročná. Som si istá, že nás proti sebe uvidíte ešte mnohokrát," očakáva.

Gauffová štartuje na Roland Garros štvrtýkrát. Vlani si zahrala svoje zatiaľ jediné grandslamové finále a teraz útočí na tretie parížske štvrťfinále za posledné tri roky. V osemfinále sa stretne so Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou.