Postará sa o ďalší rozruch? Šramková vyzve v 1. kole French Open bývalú semifinalistku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Postará sa o ďalší rozruch? Šramková vyzve v 1. kole French Open bývalú semifinalistku

Vybojuje si Šramková postup do 2. kola?
Vybojuje si Šramková postup do 2. kola?AFP
Slovenská tenistka Rebecca Šramková (27) zažíva fantastickú prvú polovicu sezóny. Vo februári vyhrala podujatie ITF W50 v Porte a následne sa v marci dostala na tisícke v Indian Wells cez kvalifikáciu do druhého kola. Dva týždne dozadu predviedla životnú cestu na inej tisícke v Ríme, keď sa prebojovala do osemfinále a nebola ďaleko od postupu medzi najlepšiu osmičku. Všetko to vyvrcholilo debutom v TOP 100 rebríčka WTA. Teraz čaká rodáčku z Bratislavy po úspešnej trojkolovej kvalifikácii druhá účasť v hlavnej fáze French Open a v nej súperka z USA.

Amanda Anisimová odohrala za posledný rok a pol celkovo 12 turnajov, čím klesla v renkingu ďaleko za hranicu prvej dvestovky. V apríli 2023 bola nútená predčasne ukončiť sezónu a po januárovom Australian Open si vybrala ďalšiu dvojmesačnú pauzu.

Počas posledného návratu odohrala Američanka tri antukové turnaje, na ktorých nevyhrala viac ako jeden duel. Bývalá 21. hráčka sveta má na Roland Garros slušnú reputáciu, v roku 2019 prehrala až v semifinále a predvlani sa dostala do štvrtého kola.

Rebecca Šramková sa pred Parížom postarala o poriadny rozruch. Na Italian Open (WTA 1000 v Ríme) vyhrala päť zápasov v rade a ako kvalifikantka sa dostala do štvrtého kola. V snahe o druhé štvrťfinále na okruhu WTA dostala Jelenu Ostapenkovú až do tajbrejku tretieho setu, kde favoritke už nestačila.

Šesť zo Šramkovej ôsmich kariérnych víťazstiev na okruhu WTA prišlo za posledných 12 mesiacov, čo jej pomohlo k debutu v TOP 100. V parížskej kvalifikácii musela ísť Slovenka do trojsetových bitiek proti Češke Linde Fruhvirtovej a Maďarke Panne Udvardyovej, proti ktorej spečatila tretiu účasť v hlavnej súťaži grandslamu.

V nedeľu pôjde pre aktérky o prvý vzájomný súboj. Šramková v predchádzajúcich vystúpeniach na grandslamoch nedokázala zdolať Tuan Jing-jing (Australian Open 2017) a Dariu Kasatkinovú (Roland Garros 2022). Amanda Anisimová má v tomto smere väčšie skúsenosti, no zároveň sa uchádza o prvé víťazstvo na červenej antuke po dvoch rokoch.

Štart stretnutia je naplánovaný na 14:30, ale je tu predpoklad, že sa bude posúvať na neskoršiu hodinu.

Šramková - Anisimová (najskôr 14:30)