Prirovnania k legendám odmieta. Haddadová Maiaová prepisuje brazílsku históriu po 55 rokoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prirovnania k legendám odmieta. Haddadová Maiaová prepisuje brazílsku históriu po 55 rokoch
Beatriz Haddadová Maiaová počas zápasu proti Sare Sorribesovej Tormovej.
Beatriz Haddadová Maiaová počas zápasu proti Sare Sorribesovej Tormovej.Reuters
Beatriz Haddadová Maiaová (27) sa stala prvou Brazílčankou po 55 rokoch, ktorá sa dostala do štvrťfinále grandslamového turnaja, keď v pondelok na French Open zdolala Španielku Saru Sorribesovú Tormovú (26).

Má odkiaľ čerpať inšpiráciu

Maria Buenová, ktorá získala sedem singlových titulov na grandslamoch, bola poslednou Brazílčankou, ktorá sa dostala do štvrťfinále na niektorom zo štyroch veľkých turnajov ešte v roku 1968. Haddadová Maiaová tvrdí, že sa s "tancujúcou tenistkou" stále nemôže porovnávať.

"Je to človek, ktorý nás inšpiroval dlhé roky. Myslím si, že to bola veľmi silná žena," povedala štrnásta nasadená Haddadová Maiaová na tlačovej konferencii po víťazstve v najdlhšom ženskom zápase na tohtoročnom turnaji.

"Mám s ňou fotku z Wimbledonu. Bol to šťastný deň. Tiež som sa s ňou niekoľkokrát stretla v Sao Paule. Žiaľ, zomrela (v roku 2018), ale párkrát sme sa porozprávali. Som veľmi hrdá, že môžem reprezentovať Brazíliu. Určite sa však s ňou neporovnávam, pretože je pre mňa na inej úrovni - rovnako ako Guga (Kuerten)."

Hrať srdcom

Haddadová Maiaová mala len rok, keď Gustavo Kuerten získal v roku 1997 prvý zo svojich troch titulov na French Open. Slávny krajan naďalej inšpiruje hráčky.

"Určite je jedným z ľudí, ktorí sa zaslúžili o zmenu tenisu v Brazílii. Máme spolu dobrý vzťah. Jednou z vecí, ktoré všetkých učí, je hrať srdcom. Je pre mňa inšpiráciou, ale zhodne ako s Mariou Esther Buenovou sa s nimi neporovnávam, pretože pre mňa sú na inej úrovni."

Brazílčanka sa v takmer štvorhodinovom epose proti Sorribesovej Tormovej dostala zo straty setu, dvoch brejkov a zvíťazila.

Haddadová Maiaová - Sorribesová Tormová 6:7 (3), 6:3, 7:5

"Myslím si, že tenis nie je šprint, ale maratón - najmä moje zápasy. Kľúčom k úspechu bolo bojovať. Mala som zranenia i štyri operácie. Nie je ľahké vrátiť sa, ale myslím si, že práve preto som veľmi silná, keď hrám tri či štyri hodiny. Aj preto som na seba veľmi hrdá."

"Som veľmi šťastná, že som vo štvrťfinále. Je to sen. Odkedy som začala hrať tenis, ja, moja rodina a všetci z môjho tímu sme snívali a tvrdo pracovali pre tento moment," uzavrela.

Haddadová Maiaová sa v stredu vo štvrťfinále stretne so siedmou nasadenou Onsou Džabúrovou.