Swiateková je v poriadku a pripravená pobiť sa o tretí titul z Roland Garros

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Swiateková je v poriadku a pripravená pobiť sa o tretí titul z Roland Garros
Iga Swiateková môže získať svoj tretí titul na Roland Garros.
Iga Swiateková môže získať svoj tretí titul na Roland Garros. Profimedia
Svetová jednotka z Poľska absolvovala v piatok tlačovú konferenciu pred štartom druhého grandslamu v sezóne. Iga Swiateková (21) všetkých upokojila, že jej zranenie je vyliečené a teší sa na nadchádzajúce francúzske podujatie.

Poľka sa nevracia do neznámeho prostredia. Vo Francúzsku sa radovala vo svojej kariére dvakrát. Prvýkrát v 2020 a následne o dva roky neskôr. Do Roland Garros vstúpi ako obhajkyňa titulu. 

"Ak mám byť úprimná, pocity sú trochu rovnaké. Rada sa sem vraciam. Bez ohľadu na moje umiestnenie v rebríčku či súperky. Je skvelé byť opäť tu. Cítim, že môžem bojovať. Na prvé kolo som v dobrej forme. Nech sa stane čokoľvek, ide o vzrušujúci moment," uviedla na tlačovej konferencii Iga Swiateková.

Aktuálny WTA rebríček, ktorému kraľuje Swiateková
Aktuálny WTA rebríček, ktorému kraľuje SwiatekováFlashscore

Samozrejme, prítomných novinárov zaujímalo, ako je na tom jej zranené stehno a či bude schopná odovzdať na kurte od prvého kola maximum svojich síl a pobiť sa o obhajobu. "Našťastie to nebolo nič vážne. Dala som si dva dni voľna, moje zranené stehno sa zotavuje dobre. Na prvé kolo budem v poriadku a celkovo by som mala byť fit," zdôraznila 21-ročná tenistka.

Swiateková sa naposledy predstavila v Ríme, kde sa jej stehno ozvalo v najnevhodnejší čas - aj preto nedokázala obhájiť minuloročný triumf na talianskej antuke.

"Nikdy nie je ľahké byť zranený. Strácate dobrú pozíciu. Potrebovala som čas na zotavenie sa. Koniec koncov, priestor bol väčší oproti minulému roku po Ríme. Na Roland Garros prichádzam v dobrej forme," hlásila s úsmevom na tvári sebavedomo svetová jednotka.

Jednu zmenu, v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi, zažije nielen ona, ale všetci tenisti a tenistky, taktiež fanúšikovia. Zranenie nedovolí nastúpiť premiérovo štrnásťnásobnému víťazovi French Open Rafaelovi Nadalovi

"Vždy som chodila za ním, teraz tu nebude. Bude pre mňa trochu ťažšie nájsť favorita. Je to smutné. Všetci by sme si priali, aby hral. Na druhej strane, nemám síce toľko skúseností ako on, ale ak sa trápi so zranením, je lepšie, keď si dopraje dôležitý čas na doliečenie. Dôležité je, aby bol zdravý a šťastný. Žiadne štatistiky vám nič z toho nevynahradia," vyjadrila sa na margo absencie legendárneho Španiela.