Koniec päťročnej odmlky v Indian Wells. Už sa neviem dočkať, hlási nadšený Djokovič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec päťročnej odmlky v Indian Wells. Už sa neviem dočkať, hlási nadšený Djokovič

Djokovič sa pokúsi o zisk ďalšej cennej trofeje.
Djokovič sa pokúsi o zisk ďalšej cennej trofeje.Reuters
Novak Djokovič (36) v utorok uviedol, že je nadšený z návratu do Indian Wells. Na tamojšom turnaji sa predstaví po prvý raz od roku 2019 po tom, ako mu v tom zabránili cestovné obmedzenia USA súvisiace s COVID-19.

Svetová jednotka sa usiluje o šiesty titul na podujatí Masters 1000, ktoré sa začína 3. marca a je považované za najväčší tenisový turnaj mimo štyroch Grand Slamov. "Už je to päť rokov, príliš dlho na to, aby som nebol súčasťou turnaja Tennis Paradise, ktorý je bezpochyby jedným z najlepších na svete," povedal Djokovič vo videu z mesta v púšti južnej Kalifornie a dodal:

"Je to obľúbený turnaj Masters mnohých hráčov vrátane mňa. Už sa neviem dočkať, keď opäť prídem a predstavím sa pred tými najlepšími tenisovými fanúšikmi, akých na turné máme."

Srb vyhral prvý zo svojich 24 grandslamových titulov na Australian Open v roku 2008 a o niekoľko mesiacov neskôr to podporil ziskom svojej prvej trofeje práve v Indian Wells. "Keď som tu prvýkrát získal titul, bol to v tom čase jeden z najväčších úspechov mojej kariéry. Pamätám si, že som vo finále hral s Mardym Fishom, uviedol a v spomienkach pokračoval:

"Mal som šťastie, že som podujatie vyhral ešte štyrikrát a vo finále som odohral niekoľko epických zápasov proti FedereroviNadalovi a mnohým skvelým hráčom tejto éry. Naozaj sa teším na návrat." Minuloročné prvenstvá budú obhajovať Carlos Alcaraz a Jelena Rybakinová.