Blíži sa koniec? Murray vyradil Shapovalova a naznačil možný odchod do dôchodku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Blíži sa koniec? Murray vyradil Shapovalova a naznačil možný odchod do dôchodku

Andy Murray v Dubaji pokračuje.
Andy Murray v Dubaji pokračuje.AFP
Andy Murray (36) po pondelkovom víťazstve vo svojom úvodnom zápase v Dubaji naznačil, že v najbližších mesiacoch môže prísť ku koncu jeho skvelej kariéry.

Shapovalov - Murray 6:4, 6:7(5), 3:6

Bývalá svetová jednotka sa dokázala vrátiť do zápasu, keď stratila úvodné dejstvo. V nasledujúcich dvoch už kanadský tenista na Brita nestačil. Murray, ktorý minulý týždeň v Dauhe prerušil sériu šiestich prehier pred tým, ako vypadol s českým tínedžerom Jakubom Menšíkom, vlani v decembri pre BBC povedal, že rok 2024 by mohol byť jeho posledným rokom na okruhu ATP.

"Pravdepodobne mi neostáva príliš veľa času, ale budem sa snažiť urobiť to najlepšie v zostávajúcich pár mesiacoch. Stále rád súťažím a stále milujem túto hru. Samozrejme, čím ste starší, tým je ťažšie a ťažšie konkurovať mladým chalanom a udržiavať si telo v kondícii," uviedol po stretnutí Andy Murray.

Zdalo sa, akoby britský tenista počas vyčerpávajúcej prehry s Menšíkom minulý týždeň povedal do svojej hráčskej lóže, že "táto hra už nie je pre mňa", ale tieto poznámky zmietol zo stola.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

"Ľudia niekedy veľa čítajú z toho, čo hovorím na kurte. Nie vždy to má racionálny základ," nadviazal 36-ročný hráč. "Napriek tomu sa ma na to všetci stále pýtajú," doplnil.

Murray dosiahol svoje 500. víťazstvo na tvrdom povrchu, čím sa pripojil k FedereroviDjokovičovi, Agassimu a Nadalovi, ktorí dosiahli rovnako tento míľnik. "Nie je to zlé (500 víťazstiev na tvrdom povrchu). Hardy boli pre mňa počas uplynulých rokov skvelým kurtom... Som na to veľmi hrdý," zdôraznil legendárny tenista.

V osemfinále sa stretne s Francúzom - buď s veteránom Gaelom Monfilsom, alebo piatym nasadeným Ugom Humbertom. Brit sa nedostal do štvrťfinále na podujatí ATP od finálovej prehry s Daniilom Medvedevom v Katare pred viac ako rokom.